Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů na Pražském jarmarku

31. srpen 2011

Jedním z vrcholů Mezinárodního folklorního festivalu Pražský jarmark 2011 bylo v neděli 28. srpna vystoupení finalistů soutěže dětských zpěváků lidových písní Zpěváček 2011 s doprovodem Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů.

Obvykle diváci před pódiem nejen poslouchají a pozorují jeviště, ale čile si mezi sebou sdělují dojmy, nakupují u stánků. Ale jakmile se u mikrofonu před Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů objevila desetiletá Zdeňka Řehoutová z Besedic, a bez doprovodu kapely zazpívala první tóny své písničky, náměstí ztichlo. Pověstný špendlík by bylo slyšet, kdyby dopadl na dlažbu. Divákům se doslova tajil dech. Přestali se bavit a nakupovat. Všichni pozorně poslouchali nádherný dětský hlas, který ovládnul pražský Ovocný trh. A když Zdeňka Řehoutová (na soutěži Zpěváček 2011 získala cenu Jaroslava Juráška) dozpívala, ozval se mohutný potlesk doprovázený výkřiky bravo, výborně, hezké. Totéž se pak čtyřikrát opakovalo. Stejnou pozornost diváků i ovace si za svůj výkon vysloužila i Tereza Kachlová z Bohumína (bronzový Zpěváček 2011), Patrik Hradecký z Domažlic (stříbrný Zpěváček 2011), Sára Kokešová z Kozlovic (stříbrný Zpěváček 2011) i Lucie Rybníkářová z Hluku (zlatý Zpěváček 2011).

Znovu se potvrdilo, že BROLN dokáže skvěle porozumět dětské duši a jeho doprovod vítězů zpěvácké soutěže Zpěváček je vždy procítěný a nádherný.

autor: zuf
Spustit audio