Nejsou s ostatními, ale na skromnější ubytování si čeští biatlonisté nestěžují

Nebydlí v žádném luxusním hotelu, ale nářky od českých biatlonistů neuslyšíte. Ze všech týmů na mistrovství světa to mají na stadion ve finském Kontiolahti nejblíže a na rozdíl od ostatních mají celý dům jen pro sebe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Motel Kontio, bydlení českých biatlonistů na mistrovství světa v Kontiolahti

Motel Kontio, bydlení českých biatlonistů na mistrovství světa v Kontiolahti | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Hlavně se nepohybujeme ve větší koncentraci lidí,“ vysvětluje výběr ubytování svazový manažer Pavel Levora.

„Sportovci jsou při vrcholu sezony háklivější nebo náchylnější k onemocnění. A hotely přinášejí v tomto směru nebezpečí, pokud tam někdo zamarodí nebo se tam objeví nějaká infekce,“ dodává Levora.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté se ubytovali na mistrovství světa ve skromnějším motelu Kontio. Jsou izolování od ostatních a mají to nejblíže na tratě.

Motel Kontio v tomto ohledu vybral správně. Kromě lesů, silnic a benzinové pumpy v jeho okolí není vůbec nic a ještě ke všemu ho mají Češi pronajatý celý. Navíc občas vypadává internet, takže izolovaní jsou skutečně skvěle.

„Není to pro nás zásadní rozdíl. I když někde bydlíme společně s jinými týmy, tak se s nimi potkáme maximálně na jídle. Nehrajeme spolu po večerech společenské hry,“ říká Michal Šlesingr.

Jitka Landová by to asi viděla trochu jinak. Kdyby Češi bydleli s dalšími biatlonisty v centrálním hotelu, mohla by se častěji potkávat se svým přítelem z amerického týmu. I když se tam prý pořádají karaoke party, a tak by se zase pořádně nevyspala.

Odpolední biatlonová siesta v kuchyni. | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Motel Kontio má i další výhodu. Na stadion jsou to pouhé čtyři kilometry, které můžou Vítková, Soukalová a ostatní zdolat i na lyžích, a autem je to pár minut.

„Ušetříme čas cestováním a to je pro závoďáky úplně to nejpodstatnější.“ Dnes se budou svěřenci trenéra Ondřeje Rybáře přesouvat na stadion jen kvůli tréninkům, zbývající závody šampionátu je čekají od středy do neděle.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme