Na Australian Open jsem od sebe čekala víc, přiznává Kvitová

V předchozích dvou letech končívala v Melbourne v prvních dvou kolech a ani letos svou hranici výrazně neposunula. Nejlepší česká tenistka v boji o postup do osmifinále Australian Open podlehla Američance Madison Keysové 4:6 a 5:7 a ani tentokrát se nepředstaví ve druhém týdnu grandslamového turnaje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová skončila na Australian Open ve 3. kole

Petra Kvitová skončila na Australian Open ve 3. kole | Zdroj: ČTK

O porážce podle čtvrté nasazené hráčky prý rozhodl servis. Ten první jí totiž vůbec nešel. „Nevím, čím to bylo. Je těžké bez toho hrát s takovou hráčkou, která má dobrý servis. Dneska mi to bohužel nesedlo, nedá se nic dělat,“ řekla Kvitová na tiskové konferenci.

Česká tenistka hrála na turnaji pokaždé v ranních, nebo dopoledních hodinách. Tentokrát přišel její zápas na řadu až jako poslední. Problém to ale nebyl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příčiny vyřazení z Australian Open Petra Kvitová hledala s reportérem Jaroslavem Plašilem

„Noční zápasy jsem hrála i v Sydney, denní rituál byl podobný. Na tohle bych se nevázala,“ dodala Kvitová, která ale nebyla tak zklamaná jako v předchozích dvou letech. Letos se totiž mohla před startem prvního grandslamu pyšnit vydařenými výsledky.

Na turnaji v čínském Šen-čenu prošla do semifinále, v Sydney dokonce vyhrála a navíc absolvovala tvrdou fyzickou přípravu pod novým kondičním trenérem Alexem Stoberem. I proto zažívá trochu jiné pocity než v předešlých dvou letech.

Kvitová nestačila na Keysovou a na Australian Open končí ve 3. kole

Číst článek

„Z posledních třech ročníků byl ten letošní jasně nejlepší. Cítím se lépe, i když jsem chtěla z Australian Open trochu víc. Takový je ale život. Za pár dnů to bude lepší, zase budeme trénovat a přijde další turnaj,“ podotkla česká tenistka, kterou prý čeká dost práce.

„Potřebuji hlavně zesílit nohy, abych vydržela déle v pozicích. Je to ale proces a nemůžu hned čekat neuvěřitelné výsledky. Pohyb jsem za poslední dva měsíce zlepšila, ale pořád je tam spousta místa na zlepšení,“ ví Kvitová.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme