Novotnému gól hlavou neuznali. Čekám telefonát od trenéra Vrby, směje se

Čeští hokejisté uspěli i ve třetím zápase Euro Hockey Challenge. V Jihlavě zdolali Slovensko 3:2 po samostatných nájezdech. Útočník Jiří Novotný se sice mezi střelce nezapsal, předvedl ale, že mu není cizí ani fotbal, puk totiž dopravil do sítě hlavou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný sice dostal puk do sítě. Jeho hlavička ale byla proti pravidlům

Jiří Novotný sice dostal puk do sítě. Jeho hlavička ale byla proti pravidlům | Zdroj: ČTK

Hrála se 30. minuta utkání a Horácký stadion ožil. Po předchozí střele Radka Smoleňáka se kotouč od branky odrazil před útočníka Jiřího Novotného. Ten neváhal ani chvilku. Puk trefil hlavou naprosto neomylně a překonal brankáře Hudáčka.

Jenže rozhodčí Hodek a Šindler po konzultaci s kolegou u videa nakonec gól neuznali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Měl gól hlavou platit? Kuriózní situaci probral s Jiřím Novotným reportér ČRo Pavel Petr

„Gól by byl uznaný, kdyby mě do hlavy trefili a já neudělal pohyb. Ale pohyb tam trochu byl, takže gól byl neuznaný právem,“ přiznal v útrobách jihlavské haly mistr světa z roku 2010.

„Nikdy se mi to nestalo, bylo to poprvé,“ marně lovil útočník Jaroslavle v paměti, kdyby v minulosti puk hlavou trefil.

Po „vstřelení“ branky se Jiří Novotný ani neradoval, tušil, že ne všechno bylo v pořádku. „Kdybych to hrál holí, byla by to vysoká hůl. Možná jsem si to měl stáhnout rukavicí, ale nebyl čas. Byl to takový reflex, škoda.“

Pokud by takový gól platil, čekal by Novotného určitě nějaký ten příspěvek do pokladny národního mužstva. Pozitiva to však přinést může. „Čekám na trenéra Vrbu, že se mi ozve. Vyměním hokejový nároďák za fotbalový,“ usmívá se Jiří Novotný.

Změnu ale určitě neplánuje na dnes, kdy může složit střelecký reparát. Odvetný duel mezi Českem a Slovenskem se znovu bude hrát v Jihlavě. Úvodní buly rozhodčí vhodí v 18 hodin.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme