Hokejisté Chomutova vyhráli na Slavii a poskočili do čela baráže

V hokejové baráži si Slavia připsala druhou prohru v řadě a z 1. místa ji odsunul Chomutov. Severočeši vyhráli právě v Edenu brankou Růžičky v poslední minutě zápasu. Po třech prohrách se radovala z výhry Olomouc, která doma přehrála České Budějovice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Vladimír Růžička (v bílém) rozhodl v poslední minutě o vítězství Chomutova na ledě Slavie

Útočník Vladimír Růžička (v bílém) rozhodl v poslední minutě o vítězství Chomutova na ledě Slavie | Zdroj: ČTK

Olomouc byla před zápasem s Českými Budějovicemi na posledním místě tabulky a případnou prohrou by si hodně zkomplikovala šanci na udržení v nejvyšší soutěži.

O výsledku se rozhodlo v závěru druhé třetiny a v úvodu poslední části. Ve 40. minutě totiž hosté dvakrát inkasovali. Skóre otevřel tvrdou střelou obránce Skrbek a za pouhých 29 vteřin přidal druhý gól Patera, když před brankou tečoval nahození Mataie.

I do třetí třetiny vstoupili lépe domácí a definitivní tečku na jejich vítězství dal gólem ve 43. minutě při přesilovce 5 na 3 Houdek. Pak už domácí s přehledem zápas kontrolovali a brankář Vošvrda mohl oslavit čisté konto.

Chomutov se na ledě Slavie dostal rychle do vedení. Hned ve 2. minutě nahazoval puk na branku Furcha Šulák, brankář Slavie vyrazil jeho střelu pouze před sebe a Chlouba se při dorážce nemýlil.

Hosté mohli zvýšit po akci Šuláka, který po návratu z trestné lavice postupoval sám na Furcha, ale gólmana červenobílých blafákem nepřekonal.

Slavia vyrovnala v polovině utkání. Po střele Vase se puk odrazil k Bednářovi a kapitán Slavie trefil odkrytou chomutovskou branku. Vyrovnaný stav vydržel až do 60. minuty. Při vyloučení Doležala vystřelil tři body Chomutovu 15 vteřin před závěrečnou sirénou Růžička.

Chomutov se tak dostal do čela baráže se ziskem 13 bodů. Před druhou Slavií má náskok 2 body, třetí Olomouc ztrácí ještě o jeden bod víc. Poslední jsou se ziskem 8 bodů České Budějovice.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Slavia Praha - Piráti Chomutov 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Bednář (Vas) - 2. Chlouba (Šulák), 60. V. Růžička ml. (Rýgl, Skinner). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 2435.

HC Olomouc - ČEZ Motor České Budějovice 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Skrbek (Laš, Kucharczyk), 40. Patera (Matai, Majeský), 43. Houdek (Skrbek, Kucharczyk). Rozhodčí: Pešina, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 2868.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme