Zpěvák Kamil Polakovič podlehl těžké nemoci. Bylo mu 47 let

16. srpen 2022

Zpráva o úmrtí známého romského muzikanta se objevila na serveru Gipsy television. Informaci následně potvrdil jeden z členů rodiny.

Čtěte také

Kamil Polakovič patřil k předním romským zpěvákům na Slovensku.

"Dnes nás opustil náš král romských písní Kamil Polakovič. Nikdy na teba nezapomenem, navždy zůstaneš v našich srdcích," napsali kolegové ze skupiny City Boys, kterou Polakovič kdysi spoluzaložil.

Trnavská hudební kapela City Boys vznikla v roce 1998. Skupina vystupovala nejen na domácí půdě, ale i v Čechách, v Polsku, v Maďarsku či elké Británii. Po rozpadu kapely v roce 2009 zahájil Kamil Polakovič sólovou dráhu.

Mezi kondolujíci byl například i hudebník Igor Kmeťo, který na úmrtí dlouholetého přítele reagoval na sociální síti Facebook:

Poslanec Národní rady Slovenské republiky Peter Pollák mladší zase uvedl: "Z jeho tvorby čerpali jak Romové tak neromové. Jeho hudební styl byl autentický, a zůstane zde navěky. Kdo mě zná, tak ví že já jsem City Boys a obzvlášť Kamila miloval. Toužil jsem si s nám zahrát. Svou tvorbou ovlivnil různé známé umělce. Byl i při začátcích Rytmuse či Kmeťobandu. Budeš nám zde chybět Kamilo. Odpočívej v klidu." 

Poslední rozloučení s Kamilem Polakovičem se uskuteční v pátek 19. srpna v 15 hodin v Trnavě.

autor: Barbora Němcová
Spustit audio