Zavolejte nám a pomozte těm, které postihla povodeň!

12. červen 2013

Velká voda, které se přehnala Českem, nechala řadu míst v troskách. Zatopila domy, silnice, školy i školky a dostala spoustu lidí do beznadějné situace. Nadační fond Českého rozhlasu proto zřídil speciální povodňové konto na pomoc lidem postiženým záplavami. Sbírku v pátek 14. června podpoří i speciální call-centrum s VIP osobnostmi, které zorganizujeme v budově rozhlasu na Vinohradské 12.

Není vám lhostejný osud těch, kterým nedávné povodně obrátily život naruby? Pak se i vy zapojte do sbírky, kterou zřídil Nadační fond Českého rozhlasu. Přispět můžete nejen přímo na naše povodňové konto nebo zasláním DMS, ale v pátek 14. června i telefonicky.

Právě v pátek 14. června totiž v našem studiu na Vinohradské 12 usedne řada známých osobností, aby od 5 do 18 hodin čekaly na telefon od vás, kteří se rozhodnete přispět jakoukoliv částkou, byť třeba symbolickou, a to na čísle 221 555 555.

A koho na druhé straně linky uslyšíte, rozhodnete-li se v pátek zavolat a přispět? Kromě rozhlasových osobností, jako je Jan Pokorný, Lucie Výborná, Martin Veselovský nebo třeba Hanka Shánělová, to bude třeba geolog Václav Cílek, herci David Matásek, Tomáš Töpfer nebo Simona Stašová či někdejší gymnastka Věra Čáslavská. A samozřejmě i řada dalších.

Kam půjdou peníze ze sbírky?

Vaše pomoc rozhodně bude potřeba. Poputuje přímo k těm, která ji momentálně opravdu akutně potřebují.

Čtvrtinu vybraných peněz věnuje Nadační fond Českého rozhlasu ve spolupráci se Světluškou zrakově handicapovaným, kteří byli postiženi povodní. Světluška se koneckonců do popovodňové pomoci nezapojuje poprvé. Už v roce 2002 přispěla nevidomým postiženým záplavami částkou 2,9 miliónu korun.

A na jaká další místa místa vaše pomoc letos zamíří?

Tak neváhejte a zapojte se. V pátek 14. června budeme čekat i na váš telefonát...

autor: als
Spustit audio