Zápas s Jekatěrinburgem je pro basketbalistky USK jen formalitou

10. únor 2016

Loni v dubnu slavily basketbalistky USK po výhře nad Jekatěrinburgem svůj největší triumf, protože vyhrály Euroligu. Dnes se se stejným soupeřem utkají v téže soutěži znovu, ale odměna za vítězství nejspíš nebude žádná. Oba celky totiž mají jistý postup do play-off.

Repríza loňského finále, dva nejlepší týmy se znovu utkají, přičemž v posledním zápase v prosinci v Rusku těsně vyhrály domácí.

Jenže jakékoliv nadšení a snahu o odplatu brzdí pragmatické důvody. Oba celky mají jistý postup a vítězství v dnešním zápase by klidně obětovaly za úspěch v následujícím play-off.

„Je to hlavně o sehrávání týmu, nacvičit a zapamatovat si pohyby. Nevím, k čemu dalšímu by ještě mohly zápasy sloužit, jen k udržení fyzické kondice a snad psychické pohody,“ hledala už na konci ledna význam posledních dvou utkání ve skupině Kateřina Elhotová.

Přesto ještě Pražanky mají o co hrát. Pokud by zvítězily a naopak druhý tým tabulky Orenburg by prohrál, hrál by USK vyřazovací zápas na domácí palubovce, jinak ho čeká nejspíše dlouhý výlet. S touto variantou už předem počítá.

„První zápas play-off budeme hrát venku a budeme se muset koncentrovat, abychom ho vyhrály, jestli chceme postoupit do final four. Takže Další zápasy a další příprava už bude směřovat na play-off,“ souhlasí trenérka USK Natália Hejková.

I když je to netradiční, možná budou Vysokoškolačky více zajímat výsledky ostatních utkání. Zatím totiž nevědí, jestli je v play-off čeká ruský Kursk, turecký Istanbul nebo italské Schio.

autor: mch
Spustit audio