Začíná nový ročník extraligy. Třinec patří k favoritům, špičku chtějí atakovat i Vítkovice

16. září 2022 07:20

Hokejisté Třince opět budou patřit k velkým favoritům na zisk mistrovského titulu a regionální rival z Vítkovic by se chtěl zařadit k týmům, které budou na ty nejlepší dotírat. Taková je situace v hokejové extralize na jejím startu.

„Našim cílem je stejně jako v minulosti hrát hokej, který bude bavit fanoušky. A pevně věřím, že pod vedením nové dvojice trenérů budeme hrát opět atraktivní hokej, který se bude líbit a všechny bude naplňovat radostí,“ říká prezident třineckého hokejového klubu Ján Moder.

Po konci éry trenéra Václava Varadi Třinec v létě převzal jako hlavní kouč Zdeněk Moták a v přípravě se snažil mužstvo s citelnými změnami vyladit. „Přípravná utkání se soupeři i utkání Ligy mistrů – vyzkoušeli jsme si určité varianty, prospělo by méně zraněných hráčů. Nicméně to předzávodní období splnilo očekávání a myslím si, že jsme připraveni,“ říká Moták.

Čtěte také

Každopádně Třinec bude nejspíš se Spartou a Pardubicemi patřit opět k hlavním favoritům na mistrovský titul.

Ale i Vítkovice myslí na to, že by absolutní špičku mohly atakovat. Ostatně před sezonou přetáhly z Komety Brno amerického střelce Petera Muellera. „Samozřejmě když mluvíme o tom, že se chceme o krok posunout, tak podle toho, jak jsme to měli předminulou a minulou sezónu, logicky se chceme dostat do semifinále. Ale tam mohou jen čtyři týmy,“ nastiňuje ambice sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Už na úvod čeká Ostravany zápas v Litvínově, který ale také celkem hodně posiloval. Trenér Vítkovic Miloš Holaň se po přípravném období už nemůže dočkat ostrého startu. „Jsme připraveni, jedeme na dalekou štaci, ale jedeme s cílem uspět. Je to začátek soutěže, určitě si to říkají všichni trenéři – dobře odstartovat sezónu, ale jdeme se tam porvat o co nejlepší výsledek. Uvidíme, jak to dopadne,“ dodává Holaň.

Třinec v 17 hodin přivítá na svém ledě České Budějovice, o půl hodiny později začne duel Litvínov–Vítkovice.

Spustit audio

Související