Za své trýznitele Škrlová označila sestry Mauerovy a Hanu Bašovou

18. červen 2008
Zprávy

Barbora Škrlová byla týrána stejně brutálně jako chlapci Ondřej a Jakub. Navíc prý čelila sexuálnímu zneužívání. Vyplývá to z jejího dnešního výslechu před krajským soudem v Brně i z dřívějších výslechů na policii, které přečetl soudce Pavel Göth.

Za své trýznitele Škrlová označila sestry Mauerovy a Hanu Bašovou. Sexuálně ji prý zneužívala Bašová a lidé, které nazvala zákazníky. S Kateřinou Mauerovou se Škrlová seznámila v době, kdy studovala na Janáčkově akademii múzických umění. Zřejmě její otec Josef Škrla nebo rodinný přítel, herec Viktor Skála, podle ní rozhodli, že bude u Kateřiny Mauerové bydlet.

Utrpení, které dnes Škrlová líčila, si v ničem nezadá s obžalobou týkající se týrání chlapců Ondřeje a Jakuba, se kterými žila u Kláry Mauerové.

Hana Bašová, Jan Turek i Jan Škrla dnes odmítli obžalobu, která je viní z týrání chlapců Ondry a Jakuba. Z toho je ve své včerejší výpovědi obvinila i matka hochů Klára Mauerová.

Dnes mělo hlavní líčení v takzvané kuřimské kauze pokračovat výslechem její sestry Kateřiny. Ta ale pouze přečetla své krátké vyjádření k několika okolnostem případu a odmítla vypovídat.

Po ní svou vinu popřel i Turek a následně odmítl vypovídat Škrla. Poukázal na to, že jeho rodina je v nebezpečí a tvrdil, že jeho otci Josefu Škrlovi "vyhrožovaly tajné služby".

Obžalovaným hrozí až 12 let vězení.

autoři: mkp , rep
Spustit audio