Vyhráli všichni, těšilo Jaromíra Jágra. Na podporu Ukrajině přispěla i NHL, duel Rytířů se Spartou vynesl přes dva miliony

9. březen 2022 06:40

Jsou situace, ve kterých jde rivalita stranou. Přesně v takovém duchu se neslo hokejové utkání extraligy mezi Kladnem a Spartou. Majitel a hráč kladenských Rytířů Jaromír Jágr společně s vedením Sparty uspořádal akci, na které se vybíraly peníze na pomoc Ukrajině. A přispěla i slavná NHL

Hokejisté Kladna s Jaromírem Jágrem v sestavě prohráli poslední kolo základní části extraligy se Spartou 1:4. O výsledek ale vůbec nešlo.

Jednak bylo už předem jasné, že Kladno čeká baráž a že Sparta skončí třetí. Hlavně se ale hrálo pro dobrou věc.

„Sparta i Kladno se dali dohromady a udělali neskutečnou práci. Něco jiného je něco vymyslet, ale pak se to musí odpracovat, takže bych chtěl poděkovat všem, co se na tom podíleli. I když skóre ukazuje, že jeden tým vyhrál a druhý prohrál, tak myslím, že dnes vyhráli úplně všichni,“ potěšilo padesátiletého hokejistu.

Legenda českého hokeje samozřejmě myslela výsledek extraligového kola, ve kterém Kladno prohrálo se Spartou 1:4, ale jak sám Jágr říkal, o hokej vůbec nešlo.

Proto se Jágr rozhodl, že prostřednictvím hokeje pomůže rodinám, které zasáhla válka. Jen na vstupném se vybralo přes dva miliony korun a pomoc se dostavila i ze zámoří, NHL přispěla z nadačního fondu 68 tisíci dolary (zhruba 1,5 milionu korun).

„To je samozřejmě skvělý, ještě musím osobně natočit video a poděkovat celé NHL. Nejen, že věnovali takovou velkou částku, ale zpropagovali ten zápas a každej hokejovej fanoušek v Americe, Kanadě ví, že se tenhle zápas konal a to je skvělý,“ dodal Jágr.

Spustit audio