Volejbalovému Kladnu se rozpadl kádr. Trenér Fortuník hledá nové hráče v zahraničí i rodině

7. červen 2017

Volejbalisté Kladna získali v minulé sezoně stříbrné medaile v nejvyšší domácí soutěži a vyhráli Český pohár. Jenže úspěšný tým se trenéru Milanu Fortuníkovi skoro celý rozpadl.

„Bohužel se nám úspěšná sestava v podstatě kompletně rozpadla. Odchází nahrávač Daan van Haarlem, velká hvězda, která si tady za dva roky vybudovala výbornou pozici. Odchází i Dirk Sparidans, Matti Hietanen i druhý nahrávač Renaud Dillien," vypočítává pro Radiožurnál odchody trenér a spolumajitel klubu Milan Fortuník.

V klubu nebude pokračovat ani Filip Křesťan, který jako nejúdernější hráč volejbalové extraligy odchází do Českých Budějovic.

Právě v těchto dnech tak Kladno testuje nové hráče, kteří by měli nahradit hvězdy minulé sezony. A znovu by chtělo přivést zahraniční posily. Nahrávače vyhlíží na Slovensku, v Polsku či ve Španělsku. Univerzála vybírá v Německu, Polsku, Estonsku a Španělsku.

Jenže zahraniční posily přijdou klub na velké peníze, a tak v dalším doplňování kádru musí v Kladně naopak šetřit. „Sáhneme do českých vod. Na libero angažovali Milana Moníka, ten byl statisticky nejúspěšnější přihravač české extraligy. Na post libera se těší, i když hrál v Benátkách smečaře."

Na postu druhého nahrávače bude s velkou pravděpodobností působit trenérův syn Ondřej. „Vrací se do volejbalu a tam je to výrazná úspora, protože jestli mu jako otec budu dávat nějakou odměnu, tak hodně malou," usmívá se Milan Fortuník.

Když se připočte příchod dvou reprezentantů, blokaře Vladimíra Sobotky a smečaře Petra Šulisty, nemohou mít kladenští před nadcházející sezonou nízké cíle.

„Pokud se povede nahrávač a univerzál, tak si myslím, že je v našich silách hrát semifinále. Možná se mýlím a někdo bude považovat můj plán za hodně nadsazený, já ho jako nadsazený nevidím," předpovídá Milan Fortuník.

autor: pka
Spustit audio