Voda a spadané stromy uzavřely 15 železničních tratí

3. červen 2013

Železničáři museli kvůli zaplaveným kolejím nebo popadaným stromům uzavřít více než 15 železničních tratí. Především ve Středočeském a Jihočeském kraji.

Situace je naopak příznivá v Praze. Železničáři tam posilují linky na trasách Praha Vysočany, Praha Hlavní nádraží, Praha Smíchov, aby byl zajištěn provoz v intervalu patnácti minut. Z Prahy do Kolína vlaky jezdí, ale omezeně a nabírají zpoždění.

Jak to vypadá na ostatních tratích v republice, popsala mluvčí Českých drah Kateřina Šubová:

„Tak se jedná o zastavení provozu na regionálních tratích, na některých úsecích. To číslo se průběžně mění. Nejvíc je jich na území Středočeského kraje, potom také v Plzeňském, Jihočeském, Ústeckém a v neposlední řadě Královéhradeckém kraji.“

„Pokud to umožňují podmínky a sjízdnost pozemních komunikací, zajišťujeme pro naše cestující za osobní a spěšné vlaky náhradní autobusovou dopravu,“ doplnila Šubová.

Celý úsek z Českých Budějovic do Strakonic je neprůjezdný, vlaky na této trati nejezdí a cestující přepravují autobusy. Pracovníci odstraňují závady v místech, kde voda opadla, říká Jiří Kafka, ředitel krajského centra osobní dopravy Českých drah.

„Pokud to bude odpoledne možné, tak část trati bude zprovozněna. Infrastruktura zajišťuje v dopoledních hodinách zprovoznění úseku Vyšší Brod až Lipno, kde voda již opadla a zůstane trvat na posledním úseku z Čičenic do Temelína, zatím do odvolání.“

Čtěte také

autoři: pku , mkp , tch
Spustit audio