VK Karlovarsko vznikl během 4 měsíců, chce do play-off volejbalové extraligy

6. říjen 2014

Volejbalová extraliga začne sice až příští týden. Už teď je ale jasné, že nadcházející ročník se zapíše do historie. Poprvé totiž bude mezi adepty na přední příčky patřit tým, který před několika měsíci ještě vůbec neexistoval.

Po skončení minulého ročníku se zdálo, že nejvyšší domácí soutěže budou ochuzeny každá o jeden tým. Zatímco ženská soutěž se bude hrát jen s devíti týmy, mužská zůstává na dvanácti. Za Staré město se totiž našel náhradní celek. Licenci koupil nově vzniklý Volejbalový klub Karlovarsko.

„Je pravda, že jsme vznikli velmi rychle a nedávno. Jsou to čtyři měsíce tvrdé práce. Kromě všech organizačních a legislativních věcí jsme museli sehnat 12 hráčů plus trenéra, to je vždy problém,“ říká manažer klubu Jakub Novotný.

Novotný je hlavní postavou Karlovarska a byl to právě on, kdo v rekordním čase dokázal poskládat tým, který může patřit mezi extraligovou elitu. Zárukou by měla být i osoba trenéra Petra Broma, který v minulosti vždy dovedl celek, který trénoval, minimálně do semifinále.

„Klub za trenérem pevně stojí, proto jsem si ho vybral, je to vyhrávající typ. V družstvu by bylo ideální mít 12 českých reprezentantů nebo aspoň Čechů. Ale sehnat 12 hráčů, kteří nemají smlouvu, je hrozně těžké. Nakonec máme čtyři cizince,“ říká manažer a bývalý kapitán české reprezentace.

Novotný je připraven naskočit

Největšími hvězdami týmu by měli být venezuelský smečař Andy Rojas, blokař Michal Sukuba či libero Daniel Pfefer. Velkým příslibem jsou i výkony slovinského universála Mateje Mihajloviče. Ten je ale na svém vůbec prvním zahraničním angažmá a je otázkou, jak svou roli zvládne.

V těžkých chvílích je připraven pomoci svému týmu i jeho manažer. „V srdci to mám. Uvidíme, jestli budu mít dost času. Když budu muset, tak bych chtěl,“ usmívá se někdejší univerzál.

Mezi favority soutěže ale svůj nový tým neřadí. „Stabilně tam budou České Budějovice, které mají skvělý tým. Bude tam Liberec, který posílil, a myslím, že chce do finále. Ostrava dobře nakoupila a zlobit bude i Příbram. Ročník bude vyrovnaný a my bychom chtěli do play-off,“ předpovídá Jakub Novotný.

autoři: pka , vman
Spustit audio