Vítkovičtí hokejisté mají po sezoně. V rozhodujícím pátém utkání předkola prohráli s Plzní v druhém prodloužení

13. březen 2017

V sérii předkola play off proti Plzni vedli hokejisté Vítkovic 2:0 na zápasy, ale nakonec se z postupu do čtvrtfinále radovali Západočeši. V nedělním rozhodujícím pátém utkání série rozhodl gól plzeňského Davida Stacha v 95. minutě ve druhém prodloužení. Pro Vítkovice tak po prohře 1:2 sezona skončila.

Hlášení na stadionu o konečném stavu série 2:3 po více než čtyřech hodinách boje čtyři minuty po desáté hodině večerní ukončilo hokejistům Vítkovic sezonu. Podle trenéra Jakuba Petra poslední zápas kopíroval celou sérii předkola play off.

„Myslím si, že to bylo vyvrcholení, jak mělo být, a vyhrálo šťastnější mužstvo. A v takovém tom double overtime rozhoduje každý detail. Byla otázka, komu se tu černou věc podaří dopravit do sítě dříve. Plzeň byla šťastnější,“ říká trenér.

Vyrovnanou sérii se smolným koncem viděl i kapitán vítkovického týmu Rostislav Olesz, který sportovně pogratuloval soupeři.

„V první řadě bych chtěl poděkovat klukům, divákům a hráčům Plzně za výbornou sérii, která přinesla dvě prodloužení – jedno rychlé, jedno takové, které bylo šťastnější pro Plzeň. Takže je to smůla na naší straně, ale takový někdy bývá sport,“ poznamenal Olesz.

Jakub Petr si loni v létě začal budovat vítkovické mužstvo s výhledem na několik let. Pochopitelně moc dobře ví, že jeho tým musel letos vycházet především z defenzivy.

„Je to tým bojovníků, který charakterizuje tu sezónu. Měl porážet týmy z top čtyřky naší extraligy, ale ta ofenzivní kvalita tam ještě bohužel tuto sezonu nebyla,“ míní trenér.

Vítkovice i v posledním zápase trápila především slabá produktivita, ostatně jako po celou sezonu. Takže v létě čeká vítkovického kouče stavba pater domu s názvy střelci či ofenziva.

autor: ddp
Spustit audio