Vítkovičtí hokejisté jsou po 12 letech v semifinále play off

28. březen 2023 05:00

Extraligoví hokejisté Vítkovic slaví postup do semifinále play off. Ve čtvrtfinále porazili brněnskou Kometu 4:2 na zápasy, když v posledním utkání zvítězili na ledě soupeře 4:3 v prodloužení.

V 77. minutě ukončil sérii přesilovkovou střelou americký útočník Peter Mueller, který v minulosti hrál právě za Brno. „Byl jsem šťastný a nadšený, že jako klub jdeme do dalšího kola. Hrdý na kluky. V utkání jsme se dostali do toho, když Kometa otočila skóre a vedla. Jsem prostě hrdý na náš tým,“ uvedl po zápase Mueller.

„Není konec, ale užíváme si to. Je to možná poprvé, co ode mne hráči slyšeli, že si to mají užít, protože hokej je tvrdá práce a jen tvrdá práce přináší výsledky. Misky vah byly hrozně vyrovnané a jsme šťastní, že se naklonily na naši stranu,“ dodal trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Vítkovice se v semifinále utkají s Hradcem Králové v případě, že Třinec vyřadí Spartu. Pokud se podaří Pražanům sérii s Oceláři otočit a postoupí, pak bude jejich soupeřem právě Sparta. V obou případech začnou Vítkovice sérii doma 4. dubna.

autoři: David Nekvinda , tif
Spustit audio

Související