Ve Zličíně se převrátil autobus. Řidič zemřel

18. duben 2011

V pražském Zličíně dnes dopoledne spadl autobus MHD ze srázu a převrátil se do potoka. Na místě zahynul řidič, dalších 17 cestujících bylo zraněno, z toho dva lidé vážně.

Na místě zasahují zdravotníci, hasiči a policie, byl přivolán také vrtulník.

Řidiče, kterého podle serveru Novinky.cz nejspíš postihly během jízdy zdravotní komplikace, na místě zemřel. Dalších 17 cestujících bylo zraněno, jak Radiožurnálu potvrdila mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová:

„Autobus, který se zřítil ze stráně u Globusu na Zličíně, naštěstí uvízl nad potokem, takže do vody nespadl. Celkový počet ošetřených a zraněných je 14, z toho 2 osoby těžce. Řidič nehodu nepřežil.“

„Zasahují všechny tři složky integrovaného záchranného systému, záchranáři převážejí do nemocnice zraněné. Pak nastoupí hasiči k vyproštění vozu. Na místě zasahuje i policie řekla po 11. hodině Radiožurnálu Ernestová.

Jak z místa hlásila ve Zprávách o dvanácté reportérka Denisa Jeřábková, k nehodě došlo krátce po 10. hodině a na místě zasahovaly 4 jednotky hasičů. Podle slov hasičů se jedná o velmi komplikovaný zásah a museli požádat Dopravní podnik hlavního města Prahy o speciální jeřáb.


Zvětšit mapu
autoři: mkp , Kateřina Causidisová
Spustit audio