Vancouver 2010 exkluzivně na Radiožurnálu!

5. září 2013
Vancouver 2010

Ještě máme v paměti zlato Katky Neumannové z italského Torina a už se chystáme na to, jak se našim bude dařit v kanadském Vancouveru. Přejme jim štěstí - Bauera aby nepřemohlo astma, Sáblíkovou čas, Vernera nezradily kličky, Záhrobskou tyčky, Šlesingra muška a hokejisty rychlost a kombinace přihrávek. Poslouchejte Radiožurnál od 12. do 28. února - uslyšíte živé vstupy z probíhajících závodů, zajímavé reportáže ze zákulisí a rozhovory s českými i zahraničními reprezentanty.

Český rozhlas 1 - Radiožurnál má jako jediné rádio v České republice exkluzivní práva na vysílání přenosů všech soutěží z XXI. zimních olympijských her ve Vancouveru.

Od 12. do 28. února 2010 pro vás naše mikrofony nezmeškají ani jedno z 15 sportovních odvětví:alpské lyžování, biatlon, boby, běh na lyžích, curling, krasobruslení, akrobatické lyžování, lední hokej, sáně, severská kombinace, rychlobruslení na krátké dráze (short track), skeleton, skoky na lyžích, snowboarding, rychlobruslení

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu z XXI. zimních olympijských her ve Vancouveru

Po celou dobu olympijských her pro vás budou informační servis zajišťovat sportovní reportéři Radiožurnálu - Tomáš Kohout, Jan Kaliba, Miroslav Bureš, Petr Souček, Ondřej Suchan, Vojtěch Bidrman a Miroslav Augustin.

Maskoti Sumi, Quatchi a Miga

Od něj se každý den v 7.20 můžete těšit na Olympijský fejeton. Vojtěch Berger pak pro vás bude točit Olympijský deník, který uslyšíte denně v 8.20 a v 15.20 hodin.

Už před začátkem olympijských her začneme vysílat cyklus Olympijské osobnosti, ve kterém vám každý den v 9.50 představíme hrdiny her minulých a v průběhu bojů ve Vancouveru těch současných.

Každý všední den v 10 hodin našeho času si moderátoři Lucie Výborná nebo Jan Pokorný pozvou do studia Českého rozhlasu v českém olympijském domě ve Vancouveru hosta Radiožurnálu.

Chcete být s námi při tom 24 hodin denně? Nevíte, kdy se co hraje, kdy kdo jede? Informace o časech vysílání ze všech soutěží najdete v přiloženém podrobném programu.

Z pražského studia vás v době ZOH bude Nočním Radiožurnálem (doba, kdy se díky časovému posunu -9 hodin odehraje nejvíce soutěží) provázet sportovní redaktor a moderátor Tomáš Lörincz.

Medaile na XXI. ZOH ve Vancouveru 2010

Denně každou hodinu uslyšíte souhrnné olympijské zpravodajství. Aktuálně budeme zařazovat přímé přenosy ze všech závodů, ve kterých budou Češi bojovat o medaile. A ve vysílání Radiožurnálu z olympijského Vancouveru vám samozřejmě nabídneme další příspěvky, rozhovory a zajímavosti. Pokud fejetony, deníky, hosty a osobnosti nestihnete slyšet v daných časech, můžete si je zpětně přehrát v Rádiu na přání.

Upozornění pro hokejové fanoušky: zápasy základních skupin v ženském ledním hokeji začínají v sobotu 13. února vancouverského času, mužský turnaj se rozjede o 3 dny později, tedy v úterý 16. února. Česká reprezentace hraje poprvé ve čtvrtek 18. února našeho času.

čtvrtek 18. února
6.00 - Česko-Slovensko
- na Radiožurnálu se budeme hlásit v častých přímých vstupech

sobota 20. února
1.30 - Česko-Lotyšsko
- vysíláme přímý přenos celého utkání

neděle 21. února
21.00 - Rusko-Česko
- vysíláme přímý přenos celého utkání

středa 24. února
4.00 - osmifinále Česko-Lotyšsko
- vysíláme přímý přenos celého utkání

čtvrtek 25. února
4.00 - čtvrtfinále Česko-Finsko
- vysíláme přímý přenos celého utkání

neděle 28. února
21.15 - finále
- vysíláme přímý přenos celého utkání

Doba vysílání - nejen hokeje - odpovídá českému času, tedy včetně posunu o -9 hodin vůči Vancouveru.

Maskot Quatchi v hokejové bráně

Všechny olympijské souhrny, rozhovory, reportáže si budete moct přečíst a znovu poslechnout ve zvláštní rubrice Vancouver 2010, kterou pro vás připravujeme na internetových stránkách zpravy.rozhlas.cz. Tady také najdete kompletní program, kdy a jak budeme z olympiády vysílat.

Na stránkách www.radiozurnal.cz vás seznámíme s informacemi o hostech, které pozveme do našeho improvizovaného studia ve Vancouveru. Můžete se také zaposlouchat do zvukového archivu našeho olympijského vysílání.

S Radiožurnálem na cestě do Vancouveru

Od července 2009 jsme s vámi mapovali Cesty do Vancouveru největších českých medailových nadějí. Každou středu v 9.10 a ve Sportžurnálu jsme vám Zblízka ukazovali přípravy vybraného olympionika. Reportáže najdete i na našem zpravodajském webu a v Rádiu na přání.

Tomáš Verner v oficiálním oblečení Czech Team

Naše mikrofony jsme zaměřili na běžce na lyžích Lukáše Bauera, akrobatickou lyžařku Nikolu Sudovou, krasobruslaře Tomáše Vernera, lyžařku Šárku Záhrobskou, hokejového brankáře Dominika Haška, rychlobruslařku a Sportovce roku 2009 Martinu Sáblíkovou, skikrosaře Tomáše Krause a biatlonistu Michala Šlesingra.

Naši reportéři si díky tomu mohli vyzkoušet i některé netradiční prvky sportovního tréninku. Například Tomáš Kohout běžel s Lukášem Bauerem závod v orientačním běhu, Tomáš Kraus učil Radima Sajbota chodit po laně a Jan Kaliba skákal se Šárkou Záhrobskou na trampolíně.

Kanadská olympiáda začala v Praze

Mezinárodní olympijský výbor zvolil Vancouver jako hostitelské město XXI. zimních olympijských her v červenci 2003 v Praze. V úzkém finále vyhráli Kanaďané nad jihokorejským Pchjongčchangem a rakouským Salzburgem.

Olympijský oheň na cestě do Vancouveru

Pro boje nejen o medaile vybrali kanadští pořadatelé ta nejlepší sportoviště:

Stadion BC Place (zahajovací a závěrečný ceremoniál a noční udělování medailí)
Hokejový stadion GM Place (lední hokej)
Pacifik Coliseum (krasobruslení a rychlobruslení na krátké dráze)
Hillcrest Park (curling)
UBC Winter Sports Centre (lední hokej)
Richmond Olympic Oval (rychlobruslení)
Cypress Mountain (akrobatické lyžování, snowboarding, běh na lyžích)
Whistler-Blackcomb (alpské lyžování)
Callaghan Halley (biatlon, běh na lyžích, skoky na lyžích)
Whistler Sliding Centre (boby, sáně, skeleton)
Whistler Nordic (severská kombinace)

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, jižní Morava, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio