Vachoušek se bil na hrotu, Teplicím málem zařídil výhru

13. březen 2016

Fotbalisté Teplic počtvrté za sebou v nejvyšší soutěži nevyhráli, přesto své fanoušky potěšili velmi dobrým výkonem. Ani ten ale nestačil na výhru ve včerejším utkání 21. kola první ligy, ve kterém Tepličtí remizovali s třetí Mladou Boleslaví 0:0. Po několika měsících se vrátil na pozici útočníka jindy střední záložník Štěpán Vachoušek a právě 36letý veterán byl ústřední postavou zápasu.

Mohl to být dokonalý tah trenéra Vavrušky. Chybělo málo a právě Vachoušek vstřelil vítězný gól. Měl dvě tutovky, při kterých místo sítě trefil bránícího hráče. "Neměl jsem prostě ty pravý střelecký boty. Škoda," mrzelo Vachouška.

Jinak se ale se staronovou pozicí popasoval výtečně. Neschovával se, snažil se být co nejvíc ve hře. "Jsem na to zvyklý ze zálohy být hodně u balónu. Kolikrát na hroty je těžký se k balónu dostat, ale tou dobrou hrou jsme měli míčů vpředu dost, tak jsem se je snažil udržet a poslat dál, což se dařilo," řekl Vachoušek.

Toho potěšilo, že nemusel během utkání své spoluhráče kárat za to, že běhá vpředu zbytečně a nepotká se s míčem. "Když tam jenom běháš, není to pravý ořechový. Zvlášť pro mě, každý sprint potom v 80. minutě bolí dvakrát víc než ostatní. Ale hráli jsme nátlakově, takže to splnilo očekávání," byl spokojený Vachoušek.

A nejen on. Za předvedený výkon ho chválil také teplický trenér David Vavruška. "Vachy byl ve čtyřech šancích, sklepával balóny, měl dobrou přípravnou fázi. Výkon byl výborný. Byl ve hře, protože je chytrý. A není liný," vysvětlil Vavruška, proč byl Vachoušek tak užitečný i na netradičním místě.

I díky bývalému reprezentantovi totiž předvedli zlepšené výkony i ostatní hráči ve žlutomodrých dresech. Jedním z nich byl Martin Fillo, který také zasypal Vachouška komplimenty. "Klobouk dolů. Vybojoval a podržel spoustu balónů. Když útočník dělá takovou černou práci, tak pro křídla je to mnohem jednodušší. Taktika se vyplatila. Jen škoda, že jsme nedali góly a nemáme tři body," litoval Fillo.

Tepličtí si v tabulce polepšili na jedenácté místo. V dalším kole se představí na hřišti poslední Ostravy.

autor: dak
Spustit audio