V ústeckých Předlicích je na prodej 32 domů – nabídku dostalo i město

11. listopad 2021 11:10

Ústí nad Labem dostalo nabídku na odkup 32 domů v Předlicích. Majitelé jednají i s jinými zájemci. Podle jednoho z nich, Jaroslava Žižky, ale upřednostňují prodej městu. Slevili by i z původní ceny 130 milionů korun.

„Nám se líbí myšlenka, že by se těch domů, když už jsme do toho dali takové energie, chopilo město. To město je totiž pro nás garancí, že by to mělo prospívat, tak bychom tam udělali slevu,“ vysvětlil zástupce majitelů domů Jaroslav Žižka.

Město chce postupně vykupovat domy a předcházet obchodu s chudobou. I proto vedení tuto nabídku zvažuje.

„Tak, jak jsem se na to jen rychle podíval, tak jsou tam majetky, kde bych šel raději do jejich demolice. Jsou tam naopak ale i objekty, které naprosto standardně fungují – včetně nájemníků, kteří jsou tam už dlouhodobě, to znamená, že plní svoje závazky,“ uvedl ústecký primátor Petr Nedvědický.

Vedení města podle něj přemýšlelo i o tom, že by domy koupilo ze 100milionového úvěru. O něm ale zastupitelé ještě nerozhodli.

Primátor pro to chce získat i větší podporu. „Budu to muset představit těm opozičním partnerům a dát jim tu nabídku na stůl, aby ji viděli, a pak ať rozhodnou,“ uzavřel Nedvědický.

Pokud by prodej městu nebo jinému investorovi nevyšel, majitelé by podle Žižky pokračovali v postupných opravách a pronajímání bytů.

Spustit audio

Související