V Troubkách dobře ví, co je povodeň. Chystají pomoc pro Zálezlice

7. červen 2013

Občané Troubek pozorně sledují povodeň v Čechách a především v těžce zkoušených Zálezlicích. Často se jim přitom vybavují vzpomínky na záplavu ve vlastní obci v roce 1997. Troubky se tehdy staly symbolem ničivých povodní. Dnes by jejich občané chtěli pomoci lidem v podobně zkoušených Zálezlicích.

„Ano, sleduji to a je mi jich velmi líto. To bylo jako v Troubkách v devadesátém sedmém. Ráda bych jim pomohla, protože vím, jaké to je, v takové situaci jsem také byla,“ říká jedna z obyvatelek moravské obce.

Starosta Troubek Radek Brázda kvůli případné pomoci telefonoval svému kolegovi v Zálezlicích. Ten mu potvrdil, že za nejvhodnější považuje v současné době finanční pomoc.

„Ostatní věci se samozřejmě řeší i s podporou humanitárních organizací. Především finanční podpora pro obyvatele postižených oblastí je velmi důležitá. Mají zveřejněný sbírkový účet, na který naše obec a předpokládám, že i obyvatelé obce přispějí. Chceme zveřejnit číslo konta na webu obce a také na úřední desce,“ řekl starosta Troubek.

Troubky mohou podle starosty nabídnout také materiální pomoc a vysoušeče. Z obce by případně mohla vyrazit na pomoc s čerpáním vody i jednotka hasičů.

autoři: ima , min
Spustit audio