V Praze se uskuteční první ročník závodu TRIPrague. V akci bude Vabroušek i Ospalý

15. srpen 2015

Běhání podél Vltavy s výhledem na Hradčany nebo Vyšehrad. To je tradiční lákadlo Pražského maratonu. I na jeho úspěch se pokusí navázat další akce v centru Prahy, tentokrát se ale kromě běhu bude ještě plavat a jezdit na kole. Jde totiž o první ročník triatlonového závodu TRIPrague.

„Praha je pro triatlon úplná bomba, moc se na neděli těším,“ těší se jedna z největších hvězd českého triatlonu Petr Vabroušek.

„Tratě jsou vybrané velmi pěkně, pokud to fotografové trefí, tak budou mít závodníci ty nejlepší fotografie, které může mít,“ doplnil.

Závodit se bude na tratích tzv. polovičního Ironmana. 1,9 kilometru se poplave kolem Střeleckého ostrova, 90 kilometrů na kole se triatlonistům nasčítá na třech okruzích mezi Smíchovem a kopcem Cukrák jižně od Prahy a závěrečný půlmaraton se poběží podél Vltavy mezi mostem Legií a Vyšehradem.

Na něco podobného čekali nejen čeští závodníci.

„Mám kamarády mezi triatlonisty po celém světě, samozřejmě vědí, jak Praha vypadá a chtěli by ji navštívit. Jen tak se jim sem ale nechce. Teď už mají na doma výmluvu. Budou jen rádi, když tady závod bude,“ říká úřadující mistr Evropy Filip Ospalý.

Kromě hlavního závodu, který začne v neděli v 10 hodin, připravili organizátoři i několik doprovodných.

Například ten pro handicapované nebo další s názvem MINI TRIPrague, který má výrazně kratší vzdálenosti. Toho se zúčastní i kardiochirurg profesor Jan Pirk.

„Vůbec jsem neváhal, mám tyhle městské závody strašně rád. Bude to pro mě svátek,“ konstatoval Jan Pirk.

autor: jsu
Spustit audio