V Osově vybuchl balíček s nástražným systémem, poslal ho muž ze Stodůlek

16. leden 2014

Výbuch ve firmě Albixon v Osově na Berounsku způsobil balíček s nástražným systémem. Dnes to potvrdila policie. Byl adresován provoznímu řediteli firmy, který balík otevřel a po výbuchu zemřel. Těžce zraněná byla také recepční.

„Výbuch způsobil nástražný výbušný systém, který byl do firmy doručen ve formě balíčku již o den dříve v úterý 16. ledna.“

„Byl adresován konkrétní osobě, a to provoznímu řediteli, který následujícího dne, to znamená včera, balíček v uvedenou dobu otevřel, došlo k iniciaci a výbuchu,“ popsal vedoucí kriminálního odboru středočeské policie Michal Mazánek.

Balík byl podán na poště v Praze 5 - Stodůlkách. Policie má také popis muže, který ho tam přinesl. Na poště ho zachytily kamery.

„Jednalo se o muže ve věku 40 až 50 let, přibližně 175 centimetrů vysokého, zavalitější postavy. Byl oblečen do kožené čepice, která připomíná leteckou kuklu, měl na očích tmavé brýle a měl koženou bundu,“ dodal Mazánek.

Po pachateli, kterému za obecné ohrožení hrozí až výjimečný trest, pátrá policie. Podle vedení Albixonu by útok mohl souviset s mužovými podnikatelskými aktivitami mimo firmu. Česká pošta v souvislosti s balíčkovou bombou žádná bezpečnostní opatření nepřipravuje.

Policejní identikit muže, který balíček s nástražným systémem podal na poště v pražských Stodůlkách

Osov na Berounsku
autoři: pek , teb , sib
Spustit audio