V Nové Pace se začíná stavět sportovní hala za více než 100 milionů korun. Kdo ji bude využívat?

28. srpen 2023 10:11

Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická v Nové Pace budou mít novou sportovní halu. Začíná se stavět v pondělí 28. srpna 2023 a Královéhradecký kraj za ni zaplatí 105 milionů korun. Zahájení stavby sleduje na místě reportérka Kateřina Kohoutová.

Čtěte také

U novopackého gymnázia je už vše nachystané k položení základního kamene stavby sportovní haly. Dorazit by měli představitelé Královéhradeckého kraje a také města Nová Paka, v čele se starostou Pavlem Bouchnerem. Přítomni budou také ředitelé dalších středních škol.

Nutno říci, že ve školách právě začíná přípravný týden před zahájením nového školního roku. Takže učitelé toho mají nyní na starosti opravdu hodně.

V Nové Pace se začíná stavět sportovní hala za více než 100 milionů korun

Jak bude sportovní hala vypadat a kdy bude hotová?

Na samotní stavební práce má firma celkem 17 měsíců. Tedy v zimě příštího roku by už na tomto místě měla stát nová sportovní hala a studenti by ji měli využívat.

Čtěte také

Otázkou ale samozřejmě bude, jaká například přijde zima, jestli kvůli počasí nebude nutné s některými pracemi počkat.

Nicméně nová budova bude s objektem školy spojena krytým průchodem a to kvůli lepšímu přesunu studentů do sportovní haly. Uvnitř bude tedy nová sportovní hala s hledištěm, místnost pro sportovní vybavení a nářadí. Dále se počítá také s horolezeckou stěnou a posilovnou. Chybět samozřejmě nebudou šatny, sociální zařízení a dokonce i výtah.

Součástí stavebních prací bude ovšem i oprava kanalizace v areálu školy, která je prý velmi poškozena a v jedné části prý i proražena. Proto je nutné udělat i tyto práce, které by měly přijít zhruba na 20 milionů korun.

Čtěte také

Proč je stavba haly pro Novou Paku tolik důležitá a jak dlouho o ni město usilovalo?

Jsou to opravdu dlouhé měsíce, dá se říci i roky. Po sportovní hale vedení škol i někteří studenti, kteří jsou už nyní ze školy pryč, volají dlouho. Ve městě totiž ani jedna ze tří středních škol nemá dostatečné sportovní zázemí. Právě z toho důvodu se kraj rozhodl moderní prostory zde vybudovat.

Sportovní halu tedy budou využívat hlavně studenti, ale také různé sportovní organizace a kroužky, ty především v odpoledních hodinách. K dispozici bude ale sportovní prostor, samozřejmě v omezené míře, také veřejnosti. To zejména v podvečerním čase.

V Nové Pace se začíná stavět sportovní hala za více než 100 milionů korun
Spustit audio

Související