V Mladé Boleslavi se víc než vítězství nad Slováckem slavil návrat Chramosty

30. březen 2013

Fotbalový kanonýr Mladé Boleslavi Jan Chramosta je zpátky! Osm měsíců od operace přetrženého zkříženého vazu v koleni nastoupil na závěrečné minuty utkání 21. kola Gambrinus ligy proti Slovácku, ve kterém domácí vyhráli 2:0. Ale víc než vítězství se slavil Chramostův návrat.

Na návrat mladoboleslavského kapitána čekali mladoboleslavští fanoušci od 19. července. A i pro Jana Chramostu byla samotná nominace na utkání svátkem.

„Jo, to víte, že jo. Když mi to trenér řekl, že se mnou počítá, aniž bych se musel jít rozehrávat za B-tým, tak mě to hodně potěšilo.“

A to nebylo všechno…

„V 89. minutě utkání Mladá Boleslav střídá, nastupuje Jan Chramosta,“ rozjásal domácí fanoušky hlasatel na stadionu. Pro samotného fotbalistu bylo prý i pár minut strávených na hřišti velkým povzbuzením.

„To je, ani nevíte, jak velkým. I když to bylo jenom pět minut, byl jsem za to rád, a jak mě přivítali diváci, bylo to fantastické. Byl jsem natěšený, škoda, kdybych dal gól, bylo by to lepší, ale na to byla moc krátká doba,“ usmívá se Jan Chramosta, pro kterého byl prý návrat na hřiště náročný hlavně psychicky.

„No, to jo, ale měl jsem kolem sebe rodinu a přátele, kteří mi pomohli v nejtěžších chvílích. Taky už byli natěšení, kdy konečně nastoupím, tak jsem rád, že to přišlo teď. Zezačátku si na koleno dávám pozor, protože nevím, co to vydrží, ale podle doktora je koleno úplně v pořádku, takže je to jen o hlavě a není se čeho bát,“ říká Chramosta, podle kterého je otázka dvou nebo tří týdnů, kdy stráví na hřišti celých 90 minut.

„Já to zas až na tak moc blízkou dobu nevidím,“ odmítá ale příliš optimistický tón trenér Ladislav Minář.

„Není to o tom, že bychom to měli mít postavené na Honzovi nebo že by to mělo jít do fáze, kdy nás bude během čtrnácti dnů zachraňovat.“

Ale časem by se kanonýr Jan Chramosta do své staré dobré formy dostat mohl.

„O tom jsem přesvědčený,“ věří Ladislav Minář.

autoři: tej , jsu
Spustit audio