V kauze fotbalových Bohemians padlo další trestní oznámení

4. září 2014
Zprávy

Střížkovští Bohemians podali nové trestní oznámení na Fotbalovou asociaci České republiky. Klub, který se od krachu původních Bohemians považuje za nástupnický subjekt, obviňuje vedení Asociace, že provedlo nevýhodnou transakci a český fotbal tím měl přijít až o 18 milionů korun. Upozornily na to Lidové noviny.

Předseda Fotbalové asociace byl na policii podat vysvětlení a o případu prý mluvit nesmí. Brání se ale tím, že střížkovští Bohemians podle něj nectí dohodu a kazí snahu ukončit letitý spor mimosoudně.

„Podepsal jsem mlčenlivost, ale ten, kdo to trestní oznámení podal a vytváří tuhle atmosféru, z toho dělá nekonečný svár všech v kauze zúčastněných. Jestli jsem někde naprosto jistý a klidný, s tím, že nedošlo k žádnému porušení čehokoli, je to tady,“ říká předseda FAČR Miroslav Pelta a dodává:

„Myslel jsem si, že mezi slušnými lidmi funguje život tak, že když s někým uděláte nějakou dohodu o narovnání, za tu mu zaplatíte finanční prostředky, celá věc končí, ale vidím, že jsou i případy, kdy to neplatí.“

Proti komu je trestní oznámení podané, jestli proti němu, nebo celé asociaci, vlastně ani sám Pelta neví.

„Jsem statutární zástupce, proto jsem byl já na policii podávat vysvětlení, ale myslím, že v médiích to vypadá dramatičtěji než samotná skutková podstata.“

autor: jkb
Spustit audio