V Karlovarském kraji začala platit zpřísněná pravidla pohybu osob. Policisté provádí kontroly

12. únor 2021 08:35

V Karlovarském kraji začala o půlnoci platit zpřísněná pravidla pohybu osob. Omezení se týkají okresů Cheb a Sokolov. Lidé tam můžou cestovat pouze v nejnutnějších případech. Například do zaměstnání, do škol a k lékaři.

Z obou okresů by také lidé neměli cestovat jinam. Opatření zavedla vláda, aby na Chebsku a Sokolovsku zpomalila epidemii koronaviru. Policie v kraji vytvořila 44 stanovišť, v rámci kterých bude kontrolovat oprávněnost pohybu obyvatel z těchto okresů a zpět. Na tiskové konferenci ve čtvrtek to potvrdil krajský policejní ředitel Petr Macháček.

„Jde o 23 stanovišť v okresu Sokolov a 21 v okresu Cheb, zahrnout musíme 11 hraničních přechodů.  Kontroly se týkají pohybu na komunikacích všech tříd kromě účelových a lesních. Kontroly ze strany policie budou namátkové a zejména na dvou místech dálnice D6 se budeme snažit, aby proběhly co nejrychleji, ať příliš nenaruší plynulost dopravy,“ uvedl krajský policejní ředitel.

„Omezení pohybu obsahuje 11 výjimek, které ve výsledku nezastaví život v kraji a hermeticky jej neuzavřou. Apelujeme však na všechny, aby teď především byli zodpovědní, snažili se omezit cesty jen na ty nezbytné, a nesnažili se opatření respektive výjimky obejít,“ dodal Macháček. Policie na zajištění 24hodinové služby nasadila 300 policistů, kteří budou posíleni o kolegy z ostatních krajů.

Více v krátkém rozhovoru s redaktorem Zdeňkem Trnkou:

autoři: Naďa Krásná , zdt | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio