V hokejové baráži dojde na středočeské derby mezi Kladnem a Mladou Boleslaví

1. duben 2014

Na dvě poloviny se dnes rozdělí hokejoví fanoušci ve Středočeském kraji. Jedna bude v barážovém duelu fandit domácímu Kladnu, ta druhá hostující Mladé Boleslavi.

Podle papírových předpokladů by měl být favoritem tým Rytířů. Celou sezonu hrál extraligu a díky těžkým zápasům v nejvyšší soutěži lépe by k rozhodujícím bojům měl nastoupit lépe připravený.

Jenže v základní části se Kladnu nedařilo a vstup do baráže byl doslova katastrofální. Debakl v Mladé Boleslavi 1:6 na úvod a pak další dvě prohry.

„Extraligový tým by favoritem relativně být měl, ale hlava je strašně zatěžkána prohrami a pro hráče je těžké, když prohrávají a nastoupí proti týmům, které mají sebevědomí, nacvičené signály a hru si užívají. Pro hráče, kteří musí, je hra komplikovanější,“ vysvětluje asistent trenéra Kladna Josef Zajíc.

Ani Mladá Boleslav si ale zatím nemůže výskat. S Kladnem to sice bylo v prvním kole výborné, pak ale přišla domácí prohra s Olomoucí a jediný bod z dobře rozehraného utkání v Chomutově.

„Tři výhry by samozřejmě byly lepší, ale situace je taková, jaká je. Dostali jsme se do ní sami a vypořádat se s ní musíme taky sami,“ říká útočník Mladé Boleslavi Michal Broš.

Oba celky potřebují nutně bodovat, aby jim soupeři neodskočili o více bodů.

„Hraje se 12 důležitých zápasů. Jestli je Kladno poslední a my předposlední, to se může rychle změnit. Je to prostě jeden zápas, který musíme dotáhnout do vítězného konce,“ burcuje před úterní bitvou Michal Broš.

Utkání na Kladně začíná v 18 hodin. Stejně jako o duelu Olomouce s Chomutovem vás o něm budeme ve vysílání Českého rozhlasu informovat.

autoři: pka , mau
Spustit audio