V České Lípě vyzvou další majitele autovraků k odstranění vozidel z ulic

2. srpen 2021 12:41

Parkovacích míst je v řadě měst dlouhodobý nedostatek. Už zhruba rok přitom platí novela zákona, která samosprávám umožňuje snáz odstraňovat z veřejných prostranství takzvané autovraky. Tedy vozidla, která jsou z různých důvodů neschopná jízdy a jen zabírají prostor.

Čtěte také

Radnice v České Lípě pokračuje ve snahách o odstranění autovraků z ulic města. Za zhruba rok od novelizace zákona, která dala samosprávám větší pravomoci, už výzvu úřadu uposlechlo přes 60 majitelů těchto vozidel. Do konce srpna chce město na zbývající vraky umístit další výzvy. Po třech měsících pak bude možné vozidla odtáhnout na záchytné parkoviště.

„Potom běží tříměsíční lhůta, ve které si majitel může vozidlo vyzvednout. Po ní jde auto do veřejné dražby, a když se neprodá ve veřejné dražbě, může dojít k jeho fyzické likvidaci,“ upřesnil místostarosta Jaroslav Turnhöfer za koalici Živá Lípa.

Kolik autovraků a jak už se podařilo dostat z ulic České Lípy? Co se dá dělat, když majitel na výzvy nereaguje? Jakým způsobem pak město s těmito autovraky naloží? Místostarosta Turnhöfer v našem vysílání odpovídal i na tyto otázky, poslechněte si to.

Spustit audio

Související