V Brně bychom vyhráli i mistrovství světa, oceňují publikum házenkáři

14. červen 2014

Čeští házenkáři předvedli v brněnském barážovém utkání fantastický výkon. Osmibrankové manko z prvního zápasu play-off smazali v brněnské hale už v prvním poločase, Srbsko nakonec v odvetě porazili 33:21 a postupují na mistrovství světa.

„Myslím, že Srbové sem přijeli s tím, že 8 gólů je dost. My jsme si říkali, že nemáme co ztratit, budeme běhat, hrát rychlé útoky a soustředit se na obranu, což se nám povedlo,“ říká šťastný Jiří Motl, který dal devět gólů a patřil k nejlepším hráčům utkání.

Čeští házenkáři si před zápasem stanovili plán, jak výsledek otočit, který vyšel daleko rychleji, než očekávali. „Taktika byla, že každou čtvrthodinu vyhrajeme o 2 a poslední o 3, ale jelikož jsme se všichni zbláznili, tak už v prvním poločase jsme smazali ztrátu a v druhém jsme nechtěli polevit. Srbové už se do zápasu nedokázali dostat,“ popisuje Jiří Motl nečekaný vývoj utkání.

Průběh musel překvapit i Srby, u kterých se asi projevila jedna obecná charakteristika týmů z jihovýchodní Evropy. „Všichni známe, jací jsou Balkánci. Když na ně přitlačíte, ztrácí půdu pod nohama. V šatně se hádali a věděl jsem, že základ je položený,“ tušil trenér Jaroslav Hudeček.

„Všechno fungovalo tak, jak mělo. Kluci se prezentovali neskutečným výkonem,“ chválil trenér, který ve dvojici s Vladimírem Habrem dosáhl na závěr působení u národního týmu obrovského úspěchu.

O léta už povedou reprezentaci Jan Filip a Daniel Kubeš, který k postupu na světový šampionát pomohl ještě na hřišti.

Čtěte také

„Mému ideálu se výkon neblížil, ale ideálu, jak může hrát tenhle tým, se přiblížil hrozně moc. O moc lépe hrát neumíme,“ myslí si dirigent české obrany, který teď už bude řídit tým z lavičky.

K nadstandardnímu výkonu české reprezentace přispělo také brněnské publikum. „Nebyl jsem překvapený. Měli jsme tu vždy vynikající podporu a kdyby se v Brně hrálo MS, jsme mistři světa. Porazili jsme tu každého a hraje se nám tady krásně,“oceňuje Daniel Kubeš.

Čeští fanoušci při odvetném utkání play-off o postup na mistrovství světa házenkářů
autoři: mva , vman
Spustit audio