V Blovicích je opět chirurgická ambulance

2. duben 2019 10:25

Po několika letech se znovu otevřela chirurgická ambulance v Blovicích. Lidé z jižního Plzeňska se tak už nemusí trmácet do plzeňských nemocnic. 

S pochroumanou rukou nebo nohou už lidé z Blovic nebo jižního Plzeňska nemusí do Plzně. Součástí blovické kliniky je totiž od včerejška nová chirurgická ambulance MUDr. Jiřího Šedivého. Ten už působil jako chirurg v Sušici, v plzeňské Mulačově nemocnici nebo ve Stodě. „Máme tady vybavení na běžnou ambulantní péči, jaká se poskytuje i v nemocnicích, kromě diagnostiky a sledování pacientů jsme vybaveni i na menší operační zákroky,“ vysvětlil lékař.

Ordinace chirurgie bude na blovické poliklinice otevřena v běžných ordinačních hodinách po celý pracovní týden. MUDr. Jiří Šedivý kontaktoval praktické a odborné lékaře, kteří nyní mohou do jeho ordinace pacienty odesílat. Lidé ušetří často až hodiny času, které dříve trávili na cestách na chirurgii do Plzně nebo na Nepomucko. I přes to, že byl včera apríl, brali lidé zprávu o nové ambulanci vážně a s povděkem a v čekárně bylo hned několik pacientů.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová
Spustit audio

Související