'Už jsem chtěl jet do Litoměřic.' Překvapený Jágr nestihne první zápas Calgary

3. říjen 2017

Jaromír Jágr nebude hrát za rodné Kladně, ale putuje opět do NHL. 45letý hokejista před půlnocí potvrdil, že se dohodl na roční smlouvě s Calgary a poprvé tak bude hrát za kanadský tým.

„Je to pro mě překvapení, všechno je narychlo a neměl jsem šanci s nikým trénovat, tak to bude nepříjemné. Jdeš do jiného mužstva, bez tréninku, já pět měsíců nehrál, takže v mých letech to nebude žádná hitparáda,“ zamyslel se podle Radiožurnálu Jaromír Jágr.

45letý hokejista na kladenském zimním stadionu před půlnocí potvrdil, že se dohodl s Flames a poprvé tak bude hrát NHL za kanadský tým. Přitom už počítal s tím, že zítra nastoupí za Kladno, které vlastní.

Čtěte také

„Už jsem měl připravenou variantu, že nikam nepůjdu, že budu tady. Měl jsem v plánu jet ve středu do Litoměřic, pak byly dva zápasy doma, Budějovice a Slavie,“ řekl.

'Třetí čtvrtá lajna? Nejsem proti'

Na stránce, která uvádí platy hráčů, je zatím ještě oficiálně nepotvrzená informace, že si Jágr vydělá milion dolarů a k tomu další milion na bonusech. Méně vydělával naposledy v sezoně 93-94, která byla jeho čtvrtou mezi elitou. Tehdy to bylo v Pittsburghu.

Ve svém věku ale ví, že musel jít s cenou hodně dolů. Svojí roli v týmu vzhledem k platu bere s úsměvem. „Bude to tak třetí čtvrtá lajna a já nejsem proti. Zase budu hrát třeba proti třetím a čtvrtým lajnám soupeře,“ vysvětlil.

„Kdyby mi nabízeli takovéhle peníze, abych hrál první lajnu, to by ani nešlo dohromady. To je jako když si jdeš koupit Ferrari a máš dvacet tisíc korun, když to přeženu,“ smál se Jaromír Jágr.

Do Kanady plánuje Jágr odletět dnes, nebo zítra a už teď je jasné, že úvodní zápas sezony, ve kterém nastoupí Calgary na ledě Edmontonu, nestihne.

autor: fk
Spustit audio