Útočnice ze Smíchova zůstane ve vazbě. Mohla by se skrývat, zdůvodnil soud

12. leden 2017

Pražský městský soud prodloužil vazbu pro ženu, která údajně vraždila loni v nákupním centru na pražském Smíchově. Podle soudu by se mohla skrývat nebo by mohla dál páchat trestnou činnost. Hlavní líčení má být začátkem března.

Třiatřicetiletá žena čelí obžalobě z červencové vraždy a také z pokusu o vraždu dívky v kavárně, který se odehrál o dva týdny dříve. Hrozí jí až doživotní vězení.

Žena trpí podle soudních znalců útočným a nekrofilním sadismem. Její rozpoznávací a ovládací schopnosti to ale podle nich neovlivnilo. Její obhájce nechtěl tyto informace komentovat.

Policistům už dříve přiznala, že do obchodního domu přijela s úmyslem vraždit. Přitom ten den ji propustili lékaři z psychiatrické nemocnice v Bohnicích, kde byla dobrovolně kvůli incidentu v kavárně.

Do léčebny ji tehdy přivezla policejní hlídka, lékaři ale od policistů nedostali informace o útoku. Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli tomu dva policisty později obvinila ze zneužití pravomoci.

Postup léčebny prošetřovala expertní komise, která dospěla k závěru, že lékaři nepochybili - chyba nastala v komunikaci mezi policisty, záchranáři a lékaři.

autor: ivv
Spustit audio