Utkání o 146 milionů. Slavie hraje o Ligů mistrů v Borisově, sledujte přímý přenos

2. srpen 2017

Fotbalisty Slavie čeká dost možná zápas podzimu. Když zvládnou odvetu 3. předkola Ligy mistrů v Borisově, určitě budou v pohárech až do prosince a získají bonus 146 milionů korun.

Obránce Jakub Jugas takový zápas ještě nikdy nezažil, ale v jiných letních posilách Dannym, Laštůvkovi nebo Rotaňovi získala Slavia borce, kteří už hráli dokonce hlavní část Ligy mistrů, nejen kvalifikaci.

I proto se asi trenér Jaroslav Šilhavý tlaku a očekávání klíčového utkání neobává. „Hráči jsou zkušení, připravení a vědí o co se hraje. Motivace je veliká, takže z tohoto pohledu nemám strach.“

Ano, pokud sešívaní nepromrhají náskok 1:0 z Prahy a postoupí do posledního předkola Ligy mistrů, získají kromě skoro 150milionové prémie také jistotu startu v základní skupině minimálně Evropské ligy.


Na souboj Slavie a běloruského mistra BATE vás vezmeme od 19 hodin v přímém přenosu. Do něj se od 20.15 přihlásí i reportéři duelu Plzně proti bukurešťskému FC SB.

Evropská liga je podle záložníka Jaromíra Zmrhala velké lákadlo, chtěl by však více. „Když už bychom postoupili přes jeden tým, doufám, že bychom se s tím nespokojili a snažili bychom se dál,“ sdílí své naděje Zmrhal.

V dalším předkole už by šlo o samotnou Ligu mistrů a ještě mnohem štědřejší bonus, souboje s velkokluby typu Barcelony nebo Realu a také možnost zviditelnit se.

autor: jsu
Spustit audio