Tři reprezentanti na diskotéce v Olomouc před klíčovým duelem kvalifikace. Neprofesionální, říká František Straka

20. listopad 2023 10:08

Od nedělního rána hýbe českým fotbalem velká kauza. Místo regenerace před závěrečným zápasem kvalifikace mistrovství Evropy, šli Vladimír Coufal, Jan Kuchta a Jakub Brabec na diskotéku v Olomouci.

Fotbalovou reprezentaci čeká zápas sezony proti Moldavanům. Rozhodne se v něm, jestli postoupí z kvalifikace na mistrovství Evropy, nebo jestli o EURO budou muset ještě bojovat v baráži.

Pro mě je to velké zklamání a velká komplikace.
Jaroslav Šilhavý, kouč národního týmu

Zmínění tři fotbalisté za porušení interních pravidel opustili český výběr a do pondělního utkání nenastoupí. „Pro mě je to velké zklamání a velká komplikace. Nešlo to udělat jinak. Hráči se omluvili a opustili sraz. Věřím, že to neovlivní naši přípravu na důležitý zítřejší zápas,“ řekl skleslý kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý.

Chování Coufala, Kuchty a Brabce absolutně nechápe bývalý reprezentační trenér a fotbalový expert František Straka. „Jak je to možné a proč to ti hráči udělali před takto důležitým zápasem? To mi hlava nebere. Je to absolutně neprofesionální, skandál,“ kroutil hlavou.

Co na tiskové konferenci před zápasem padlo z úst kapitána Tomáše Součka? A čeká provinilce i nějaký trest v jejich klubech? Poslechněte si audia přiložená k článku.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio