Tři body vystřelil Spartě v Příbrami Lafata z pokutového kopu

15. březen 2014

Fotbalisté Sparty zvládli utkání 20. kola Gambrinus ligy, když vyhráli na hřišti Příbrami 1:0. Jediný gól utkání vstřelil z pokutového kopu David Lafata.

Sparta vstoupila do utkání aktivněji, měla územní převahu, ale do nebezpečných situací se nedostávala. Hruška musel zasahovat akorát při střele Hušbauera z pravé strany.

Větší šanci na vstřelení úvodního gólu tak měli domácí. Holek podcenil na polovině hřiště souboj s Řezníčkem a důrazný útočník se řítil sám na Vaclíka. Zakončení však mělo k dokonalosti hodně daleko, příbramský útočník přestřelil sparťanskou branku.

O trochu lépe zamířil Řezníček po půlhodině hry, ale opět chybělo pár centimetrů. Míč proletěl kolem tyče a Vaclík zasahovat nemusel.

V úvodu druhého poločasu obrana Sparty zaspala při centru z pravé strany, hlavičku Řezníčka Vaclík pouze vyrazil před sebe a dobíhajícímu Volešákovi mnoho nechybělo, aby uklidil míč do odkryté branky.

Čtěte také

Po této akci Sparta přidala, usadila se na útočné polovině a po střele Marečka musel zasahovat brankář Hruška. Po hodině hry Kadeřábek naskočil na centr Váchy, ale přestřelil příbramskou branku.

Rozhodující moment přišel deset minut před koncem zápasu. Zápotočný fauloval v pokutovém území Hušbauera a Lafata z nařízeného pokutového kopu nezaváhal.

Obránce Příbrami mohl svoji chybu napravit o pět minut později, když se po závaru před sparťanskou brankou ocitl sám před Vaclíkem, ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze gólmana Sparty.

20. kolo Gambrinus ligy:

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 80. Lafata z pen. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Hock. ŽK: Zápotočný, Jugas, Volešák, Hájovský - Matějovský.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Tarczal, Krbeček (81. Mašán), Volešák (86. Švancara) - Stratil (59. Mareš), Řezníček. Trenér: Čuhel.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Dočkal (86. Vacek), Matějovský (78. Juliš), Mareček (65. Konaté), Hušbauer - Lafata. Trenér: Lavička.

Spustit audio