Třetiligový Hlučín vyřadil z domácího poháru účastníka Ligy mistrů z Plzně

20. říjen 2022 07:20

Fotbalisté Hlučína, kteří nastupují v MSFL, tedy třetí nejvyšší soutěži vyřadili z Českého poháru mistrovskou Viktorii Plzeň. Na domácím stadionu před třinácti stovkami diváků porazili účastníka Ligy mistrů 3:2. Hattrickem se blýskl Dominik Smékal.

Dominik Smékal, čtyřiadvacetiletý útočník Hlučína byl hrdinou zápasu. Dvakrát dostal domácí do vedení, Plzeň vždy srovnala, podruhé v 90. minutě. Ale Smékal ještě zabral do jednoho rychlého protiútoku a v 94. minutě rozhodl třetím gólem v utkání o výhře a postupu do osmifinále pohárové soutěže. Hrál životní zápas.

„Asi jeden z nejvýš postavených zápasů pro mne. Zápas, kulisa, všechno. A že jsem dal tři góly, to je třešnička na dortu. Padlo to tam, líp to asi trefit nešlo,“ radoval se Smékal.

Nadšení domácích a hlavně Smékala kontrastovalo s výbuchem favorita. Trenér Plzně Michal Bílek byl z výkonu i výsledku zklamaný.

„Jednoznačně jsme to utkání měli zvládnout a postoupit. I když domácí hráli dobře, tak přeci jenom ten rozdíl tam měl být vidět. A tak, jak jsme si to představovali, vidět nebyl. Takže jsme zklamaní, protože v poháru jsme se viděli hodně vysoko,“ poznamenal Bílek.

Hlučínští po utkání mohli v šatně pořádně slavit. „Teď se půjdeme s klukama najíst a zítra do práce,“ smál se Dominik Smékal, odchovanec Hranic, který prošel Baníkem Ostrava, Sigmou Olomouc ale i Interem Milán.

V posledních sezonách hledá cestu zpět do profesionálního fotbalu, ale zatím se musí živit mimo fotbal. „Dělám asistenta provozu v jedné firmě, člověk si musí nějak vydělat. Nemůže spoléhat na to, že ho třetí liga uživí,“ říká Smékal s tím, že průnik do nejvyšší soutěže talentovaný hráč ještě nevzdává.

Trenér Hlučína a jmenovec šťastného střelce Filip Smékal věří, že se do nejvyšší soutěže může rychlý útočník dostat. „Otázka je, jestli nám ho někdo nevyfoukne. A byl bych rád, kdyby nám ho někdo vyfoukl, protože klub FC Hlučín je od toho, aby ty hráče posouval do profesionálního fotbalu. Doufám, že nejen on, ale i další hráči si řeknou o angažmá v některé vyšší soutěži,“ přeje svým hráčům úspěch Filip Smékal.

Spustit audio

Související