Trenér Vrba oznámil nominaci na zápasy s Lotyšskem a se Slovenskem

16. březen 2015

Českou fotbalovou reprezentaci čeká za 12 dní další kvalifikační duel mistrovství Evropy. V pražském Edenu přivítá Lotyšsko. Reprezentační kouč Pavel Vrba už oznámil nominaci. Je v ní pět fotbalistů pražské Sparty. Do národního týmu se po delší době vracejí zástupci německé Bundesligy Theodor Gebre Selassie a Adam Hloušek.

Kvalifikační zápas s Lotyšskem se hraje 28. března v pražském Edenu, 31. března se pak čeští fotbalisté představí v Žilině, kde mají domluvený přípravný zápas proti Slovensku.

V nominaci je zatím 19 jmen. Největší starosti měl český kouč především se složením obrany. Kvůli zranění nemůže počítat se Sivokem, Kadeřábkem ani Řezníkem.

Pozvánku tak dostal pravý obránce Gebre Selaissie z Brém nebo Adam Hloušek ze Stuttgartu. Mezi nominovanými je i brankář Petr Čech a záložník Tomáš Rosický.

Čech by měl příští týden v sobotu odchytat kvalifikační utkání proti Lotyšsku, ale k následné přípravě na Slovensko nepojede. Naopak Rosického by kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba v Žilině rád viděl.

„Ve čtvrtek budou donominováni tři hráči do pole, brankář bude pravděpodobně donominován až na utkání se Slovenskem,“ uvedl trenér.

Měli by to podle něj být hráči z české ligy. „Čekám na středeční utkání Plzeň – Slavia. Ve čtvrtek pak řeknu konkrétní jména. Měl by to být pravý obránce, pravý záložník a hrotový útočník,“ dodal Vrba.

Do útoku určitě nenastoupí Matěj Vydra, kterého dostal k dispozici trenér národního týmu do 21 let Jakub Dovalil k přípravě proti Anglii a Portugalsku před domácím evropským šampionátem.

Nominace reprezentace pro zápasy s Lotyšskem a se Slovenskem
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea), Tomáš Vaclík (Basilej)
Obránci:
Theodor Gebre Selassie (Brémy), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), Marek Suchý (Basilej), David Limberský (Plzeň), Václav Procházka ( Plzeň), Adam Hloušek (Stuttgart), Mario Holek (Sparta Praha)
Záložníci:
Vladimír Darida (Freiburg), Bořek Dočkal (Sparta), Daniel Kolář (Plzeň), Ladislav Krejčí (Sparta), Václav Pilař (Plzeň), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Martin Pospíšil (Jabonec), Tomáš Rosický (Arsenal), Lukáš Vácha (Sparta)
Útočníci:
David Lafata (Sparta)
Zdroj: FAČR

autoři: jkb , bre
Spustit audio