Trenér Slavie Uhrin ml.: Pevně věřím, že hráči zahodili první utkání za hlavu a poučili se

20. červenec 2016

Fotbalisté Slavie jsou prvním českým týmem, který zasáhl v této sezoně do evropských pohárů. A rozhodně nechtějí být prvním, který je opustí. K tomu ale zítra potřebují ve 2. předkole Evropské ligy porazit Levadii Tallinn. Z Estonska si totiž přivezli porážku 1:3.

„Myslím si, že jsme utkání nezvládli hlavně psychicky. Bylo to trošku nové mužstvo, někteří hráči se pravděpodobně nezapracovali, tak jak byli v přípravě, to mistrovské utkání je něco jiného,“ řekl trenér Dušan Uhrin mladší.

Teď měl další týden na to, aby na psychice slávistických fotbalistů zapracoval. Osobní zkušenosti se zápasy v evropských pohárech sice rychle nijak nedožene, hráče ale musí přesvědčit, že na soupeře mají.

„Samozřejmě jsme je připravili na to, že to pro nás bude závažné utkání. Ale jak říkám, je to fotbal, je to sport a my musíme myslet na další utkání. Pevně věřím, že hráči zahodili první utkání za hlavu a poučili se.“

To se ale ukáže až při samotném utkání. Víra ve vlastní schopnosti a kvality ve Slavii je. A hráči si mohou vzpomenout třeba na povedený závěr minulé ligové sezony.

„My se potřebujeme dostat do nastavení, které jsme měli poslední čtyři kola, kdy jsme soupeře válcovali jak fyzicky, tak herně i výsledkově. Když se do toho dostaneme, tak můžeme porazit každého,“ neztrácí naději stoper Jiří Bílek.

Slavia opět udělala před novým ročníkem některé změny v kádru. Nejzkušenější posily, které by mohly tým podpořit na hřišti i psychicky, ale zatím nemohou kvůli zdravotním problémům hrát.

Mimo jsou třeba záložníci Dušan Švento a Jasmin Ščuk. Naskočit už naopak může útočník Gino van Kessel. Spoléhá se i na útočnou oporu Slavie posledních sezon Milana Škodu.

„Máme dostatečně široký kádr na to, abychom to zvládli, i když někteří hráči jsou mladí a je to pro ně nová zkušenost. Já věřím, že to vezmou trochu za své, protože hráli minulý rok a hráli dobře,“ říká slávistický trenér Uhrin mladší.

autoři: mva , nis
Spustit audio