Trenér Plzně Uhrin prý urážel slávistu Nevese. Nic jsem mu neřekl, hájí se

21. duben 2014

Fotbalová Slavia řeší i jiné než fotbalové problémy. Po derby se Spartou se klub vložil do války slov svých fanoušků s policií, po utkání s Plzní zvažuje, že požene k disciplinární komisi plzeňského trenéra Dušana Uhrina mladšího kvůli rasistickým urážkám hráče Slavie Fernanda Nevese.

„S Nevesem jsem nic neměl, to on měl se mnou. Odpovídalo to obrazu hry a to, že hráči mluví na trenéra hostujícího týmu, by si měla vyřešit Slavia,“ hájil se po zápase trenér Plzně Dušan Uhrin mladší.

Pražský klub ale řeší to, co měl říct Uhrin obránci pražského týmu Fernandu Nevesovi. Temperamentnímu Kapverďanovi několikrát během utkání tekly nervy a reagoval podrážděně na protihráče, rozhodčí a nakonec i na soupeřova kouče kvůli údajné rasistické poznámce.

„Nezaznamenal jsem to, možná proto, že tak dobře neovládám řeč, ale po zápase se v tunelu, který vede k šatnám, strhla mela. Prý to bylo kvůli tomu, že předtím při zápase měl plzeňský trenér rasistické poznámky směrem k jednomu z našich hráčů,“ řekl trenér Slavie Alex Pastoor.

O údajných poznámkách ale slyšel pouze od hráčů. „Pokud to tak skutečně bylo, pak by se to mělo vyšetřit, může z toho být velký skandál. Sám jsem nic neslyšel, ale hráči mi to tak popisovali,“ přeje si trenér pražského týmu.

Nizozemec ale svůj tým pochválil za výkon, po kterém si podle něj Slavia zasloužila zvítězit. Jeho hráči jsou teď prý připraveni na další boj o záchranu, který je čeká příští neděli na půdě Bohemians.

Čtěte také

Kromě přípravy ale bude u hráčů zjišťovat, jak to bylo s incidentem Nevese s Uhrinem a případně celou věc požene k disciplinární komisi. Ovšem pokud případná rasistická slova nezachytil mikrofon, zůstane u souboje dvou různých tvrzení.

„Já jsem mu nic neřekl. Když vám řeknu, co mi řeklo on, je to tak na deset kol pro něj,“ komentuje situaci Dušan Uhrin mladší. I plzeňský klub odmítl, že by se Uhrin dopustil rasistického jednání a požádal Slavii o prošetření výroků po zápase.

autoři: jkb , vman
Spustit audio