Tomáš Zápotočný už není trenérem českobudějovických fotbalistů. Skončil sám po prohraném zápase

15. prosinec 2023 06:20

Vedení fotbalového klubu Dynamo České Budějovice v průběhu podzimu nejprve odvolalo trenéra Marka Nikla, tým pak vedl Tomáš Zápotočný. Ten po domácí prohře s Hradcem Králové 0:2 v noci ze středy na čtvrtek také skončil.

„Přijal jsem rezignaci Tomáše Zápotočného večer po zápase,“ potvrzuje majitel českobudějovického fotbalového klubu Vladimír Koubek.

Trenér tak končí na vlastní žádost. „Je to jeho rozhodnutí. Během toho krátkého rozhovoru jsme si potvrdili, že Tomáš Zápotočný tady měl veškeré podmínky z hlediska trenérské práce, tréninkových ploch, soustředění, hráči měli všechny výplaty, takže nebyla žádná překážka v tom, aby podávali nejlepší možný výkon,“ říká Vladimír Koubek.

Tomáš Zápotočný nejprve trénoval budějovické fotbalisty ve dvojici s Markem Niklem. Když vedení klubu Nikla odvolalo, Zápotočný zůstal. „Měl jsem takový pocit, že mezi oběma trenéry už nebyl úplný soulad. Chtěli jsme pokračovat, udržet kontinuitu, a proto jsme se rozhodli, že Tomáše u týmu necháme. Ale jak vidíte, nedopadlo to dobře,“ komentuje majitel klubu.

Dynamo České Budějovice čeká poslední zápas v kalendářním roce 2023 v Praze proti Bohemians. Mužstvo povede Jiří Lerch a Jiří Kladrubský jako asistent. „To je řešení pro sobotu. Pak budeme jednat o příchodu nových trenérů, sejde se sportovní vedení a budeme to řešit. A samozřejmě s novým trenérem mohou přijít i nové impulzy ohledně nových hráčů, eventuálně ukončení angažmá stávajících hráčů,“ doplňuje Vladimír Koubek.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související