Tomáš Berdych splnil roli favorita a postoupil do 2. kola tenisového US Open

28. srpen 2013

Trojice českých tenistů zvládla úvodní kolo grandslamového US Open. Na další zápas se mohou těšit Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Tomáš Berdych. Naopak vypadli Klára Zakopalová, Jiří Veselý i Lukáš Rosol.

Tomáš Berdych potvrdil roli pátého nasazeného a přes Itala Lorenziho postoupil do druhého kola US Open s přehledem. Loňský semifinalista newyorského grandslamu zvítězil nad Italem Lorenzim 6:1, 6:4, 6:1 a po zápase si pochvaloval, že se mu povedlo navázat na své nedávné výkony na turnajích v Montrealu a Cincinnati.

„Začátek byl v pohodě, akorát ke konci druhého setu to bylo takové… Prostě jsem se tam vytratil z kurtu. Ale pak naštěstí jsem se vrátil a zažehnal nějaké zbytečné prodlužování a zbytečné trápení. A pak už to zase šlo podle toho, jak jsem si přál,“ přiznal.

Na rozdíl od Berdycha neuspěl Lukáš Rosol, který prohrál poosmé v řadě v prvním kole. Tentokrát ve čtyřech setech podlehl Němci Beckerovi. Také pouze jednu sadu vzal Jiří Veselý Američanovi Kudlovi.

Z trojice českých žen postoupila Petra Kvitová, i když na pokoření Japonky Doiové potřebovala tři sety. Stejně jako Lucie Šafářová, která vyřadila Ukrajinku Curenkovou. S turnajem se naopak rozloučila Klára Zakopalová.

autoři: jpa , bre
Spustit audio