Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

15. březen 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? V duchu nadcházejícího jara a Velikonoc se nesou akce třetího březnového víkendu. Zajděte na velikonoční trhy, připojte se k vynášení Morany a přivítejte jaro. Stále si můžete zaplesat a na umělých kluzištích zabruslit. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

V sobotu jaro přivítají v brněnské zoo. Akce nabídne pestrý program. Můžete se těšit na pohádku Zvířátka a Petrovští nebo symbolické vyhnání Morany

Lidové zvyky našich předků spojené s oslavou příchodu jara na Valašsku ožijí na oblíbené akci Velikonoce na zámku, která se koná v neděli ve všech prostorách vsetínského zámku.

Pokud plánujete víkend do hor, tak do Harrachova se chystá Krakonoš! Tradiční příjezd pána hor do města doprovodí rej masek, jejichž registrace proběhne mezi 10. a 11. hodinou. Samotný průvod se vydá v 11.15 na běžecký stadion pod sjezdovkami, kde je připraven celodenní program. Návštěvníky čeká Krakonošova losovačka, atrakce pro děti, vystoupení mažoretek, klaunice Jíti či kapely Kompress. Vstupné je zdarma.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio