Teplická Stínadla rozbouřila sporná penalta

3. duben 2016

Fotbalová Stínadla v Teplicích včera pořádně bouřila. Fotbalisté tamního prvoligového týmu totiž prohráli ve 23. kole nejvyšší soutěže s Brnem 0:1, když o jejich porážce rozhodl velmi sporný pokutový kop. Ten čtvrt hodiny před koncem proměnil útočník Zbrojovky Jakub Řezníček.

Hlavní role zápasu připadla brněnskému šikulovi Pavlu Zavadilovi. Tentokrát si jí ale nezasloužil parádními přihrávkami, které umí, ale pádem, po kterém rozhodčí Příhoda nařídil pokutový kop. Teplický Ljevakovič sice lehce zasáhl Zavadilovu nohu, ten ale pokračoval ve hře a až po chvíli se skácel k zemi. Po utkání přišel do prostoru pro novináře s obandážovaným kolenem a hned první otázka, jestli je to následek penaltového zákroku ho dost podráždila.

"Si ze mě děláte srandu, to nešlo vidět? Jasný penaltový zákrok. Jsem natolik fair play, že jsem se chtěl zvednout a zakončovat. Ale bohužel to nešlo. To nejsou fair otázky," čertil se Pavel Zavadil. Intenzita Ljevakovičova zásahu jeho nohy totiž nenapovídala vážnějšímu zranění. "Tam nebyla vidět intenzita? Říkám jasná penalta. Kontakt? Jasný faul. Rozhodčí posoudil naprosto správně. Jasnej faul. Bylo to slyšet až na tribunu, říkali mi lidi," řekl brněnský Pavel Zavadil.

Teplický Ljevakovič se odmítl vyjádřit. Trenér poražených David Vavruška ale na střídačce nic neslyšel. "Neslyšel, jeho zhodnocení a výmluvy jo. Já být jím, tak se seberu, vůbec nemluvím o tom a jdu. Směšný pro mě. Tečka," zlobil se teplický kouč.

Penalta, která rozhodla zápas, mu ležela v žaludku. "Chodíme na předsezónní schůzky s pravidlovým expertem, kde nám vysvětluje, že je fotbal kontaktní sport a rozhoduje intenzita zákroku. Jestliže hráč Zavadil hraje tři vteřiny s balónem, pak zařve, lehne si, tak jestli to Pavel myslí vážně, to je na mě moc. Jestli to dokáže po zápase vyhodnotit, že to tak bylo, tak to klobouk dolů," ironicky prohlásil David Vavruška.

Jeho tým měl v zápase dvanáct rohů, jeho převaha byla ale pouze platonická. Podle teplického trenéra by nezáživnému utkání slušela spíš remíza. "Taktická bitva dvou mužstev, která na sebe byla skvěle připravená. Vstoupí do toho vyšší moc. Rozhodčí ví, že tím utkání ovlivní a ukončí a udělá to. Viděl to tak, má na to právo," dodal Vavruška.

autor: dak
Spustit audio