Teplická opora Vachoušek se do fotbalového důchodu nechystá

23. leden 2016

Do jarní části první fotbalové ligy povede teplický tým jeho dlouholetý vůdce Štěpán Vachoušek. Tomu už je 36 let, přesto patří k výrazným oporám mužstva ze Stínadel. Jeho výkony snesou přísná měřítka, bývalý reprezentant hraje výborně a proto se ještě do fotbalového důchodu nechystá.

"Jsem pořád stejný. Fotbal mě prostě baví. Tréninky musíš jít na 100 procent, aby se v zápase ukázalo, jak dobře trénuješ. Vypadá to tak, že se ještě domluvíme na jeden rok a pak bych to asi zabalil," řekl teplický fotbalista.

Ten má radost z toho, že zdravotně se cítí v pořádku. "Zdraví zatím drží a výkonnost je odpovídající na první ligu, abych mohl být mančaftu přínosný na hřišti i v kabině. Chci, aby se o mě mohli kluci opřít a to snad fungovalo. Až na to nebudu mít, skončím. Zatím mám týmu co dát, tak to vypadá, že to ještě nějaký čas bude pokračovat," usmál se Vachoušek.

Obecně platí, že věk úspěšných sportovců se prodlužuje, skvělých výsledků dosahují i po čtyřicítce. "Musíš držet nějakou životosprávu, tím neříkám, že si někdy nedáš nějakou českou prasečinu, v tom to není, ale musíš se držet, být zdravý a pak musíš chtít. A důležité je najít i s trenérem společnou řeč, aby jsi nebyl unavený a nezavařil se," prozradil.

Štěpán Vachoušek má v Teplicích dva syny, kterým je dvanáct a třináct. S tím, že by si s nimi zahrál v ligovém týmu ale nepočítá. "Nejsem Jágr, to je unikát, top pan sportovec. To je daleko. Dám ještě rok a pak se uvidí," řekl Vachoušek.

autor: dak
Spustit audio