Teplice otočily zápas s Příbramí a vrátily se na druhé místo tabulky

20. únor 2006

Brankář Příbrami Oldřich Pařízek chytil v prvním poločase teplickému Pavlu Verbířovi pokutový kop a v 60. minutě poslal obránce Jan Buryán Středočechy přesnou hlavičkou do vedení. Přesto zůstaly po zápase 17. kola Gambrinus ligy všechny tři body domácím Teplicím. Na konci velmi zajímavého druhého poločasu navíc hosté přišli o vyloučené Otepku a Navrátila.

Jediný úspěšný střelec Příbrami Buryán mohl otevřít gólový účet zápasu už v prvním poločase, ale trefil jen břevno. Jeho protihráč Verbíř pak střelou z pokutového kopu, umístěnou doprostřed branky, nohy brankáře Pařízka. Druhý poločas tak děním na trávníku předčil ten první.

V 60. minutě Buryán ukázal domácím fotbalistům, jak se střílí ligový gól. Nic na tom nemění ani fakt, že míč po jeho střele hlavou sotva doskákal za brankovou čáru. Další branku dala Příbram o jedenáct minut později. Penner byl však nešťastným střelcem, překonal totiž vlastního brankáře Pařízka.

V 77. minutě oslabil svůj celek Rudolf Otepka, který se nesmyslně ohnal loktem po jednom z protihráčů a viděl za to červenou kartu. Předčasně ho do sprch následoval další příbramský hráč Navrátil, který faulem zezadu hasil samostatný únik Džeka na Pařízka. I jeho rozhodčí Paták vyloučil a nařídil proti Středočechům další pokutový kop. Michal Doležal na rozdíl od Verbíře zamířil z jedenáctimetrové vzdálenosti přesně a na poslední chvíli zachránil pro domácí tři body, které pro druhé Teplice znamenají nejen tříbodový náskok před pražskou Slavií, ale i snížení náskoku Liberce v čele tabulky na pět bodů.

17. kolo fotbalové Gambrinus ligy:

FK Teplice - FK Příbram 2:1 (0:0)
Branky: 71. vlastní Penner, 90+3. Doležal z pen. - 60. Buryán.
Rozhodčí: Paták - Lhoták, Košec. ŽK: Hunal - Divecký, Gruber, Mácha, Penner, Formánek, Pařízek. ČK: 77. Otepka, 90+2. Navrátil (oba Příbram). Diváci: 2057.
Sestavy:
Teplice: Poštulka - Kaufman (46. Džeko), Rada, Hunal (83. Szabó), Krmaš - Doležal, Sabou, Jirsák (61. Rilke), Benát, Verbíř - Kroupa. Trenér: Mareček.
Příbram: Pařízek - Mácha, Navrátil, Formánek, Penner - Buryán, Otepka, Riegel, Čupr (88. Pleško) - Divecký, Gruber (68. Huňa). Trenér: Tobiáš.

autor: jkb
Spustit audio