Teplice opět nedostaly gól, premiéru si odbyl Hrubý

10. červenec 2016

Fotbalisté Teplic dál drží v přípravě na nový ročník nejvyšší soutěže neporazitelost. Tým, kterému se na jaře vůbec nedařilo, pod novým trenérem Danielem Šmejkalem pookřál. V Roudnici nad Labem remizoval s prvoligovým sokem Bohemians 1905 nerozhodně 0:0. Premiérových sedmdesát minut za Teplice odehrála posila z pražské Slavie Robert Hrubý.

O talentovaného záložníka, který na jaře co by hostující hráč zazářil v Ostravě, byl v lize zájem. Teplické angažmá si vybral z několika možností. "K Teplicím jsem se přikláněl nejvíc, nechtělo se mi už na Moravu. Teplice mají skvělý mančaft, který se může prát o nejvyšší příčky. Chci se prosazovat jak gólově, tak na ně nahrávat. Abych pomohl herně co nejvíc," řekl kmenový hráč pražské Slavie.

Jeho příchod si pochvaluje trenér Daniel Šmejkal. "Znám ho, věřím, že nám pomůže v konstruktivní hře a pomůže nám zvýšit efektivitu. Má dobrou finální a předfinální část," charakterizoval Hrubého kouč Šmejkal. Teplický klub ještě plánuje posílit o obránce a útočníka.

Šmejkal vůbec poprvé nasadil do hry také uzdraveného gruzínského stopera Ciskaridzeho. "Odehrál první poločas. Je to levonohý stoper, vypadal jak ostatní dva stopeři. Měl odehrát celé utkání, ale měl zdravotní problémy, tak jsme ho o poločase vystřídali," prozradil Šmejkal.

Tepličtí byli v souboji s Bohemians lepším týmem, vypracovali si více brankových příležitostí. Navíc i ve čtvrtém přípravném utkání neinkasovali. I proto byl Daniel Šmejkal po zápase celkem spokojený. "Zajímavé utkání. Vytvořili jsme si čtyři pět dobrých situací, bohužel jsme neměli dobré předfinální a finální řešení. Soupeře jsme pustili jen do jedné šance, za nulu jsem rád, ale musíme se zlepšit směrem dopředu," uvědomuje si teplický trenér Šmejkal.

V úvodních třech týdnech přípravy jeho svěřenci nabírali hlavně kondici. Teď už pomalu přijdou více na řadu i fotbalové záležitosti. "My se tomu věnujeme od začátku, ale teď už na to máme poslední tři týdny, takže na to budeme klást větší důraz," prohlásil teplický kormidelník.

autor: dak
Spustit audio