Tenistky se těší na atmosféru v Ostravě: Snáší nám tu modré z nebe

7. únor 2017

Po téměř dvou letech se česká tenisová reprezentace žen vrací s Fed Cupem do Ostravy. Během víkendu bude hostit tým vedený Petrem Pálou ve čtvrtfinále poháru Španělky. České tenistky vyhrály poslední tři ročníky soutěže a poslední porážku zaznamenaly v dubnu roku 2013 v Itálii.

„Všichni se tu o nás skvěle starají, snáší nám modré z nebe. Za posledních deset nebo patnáct let, co se tu, že by tu byl nějaký problém,“ nevybavuje si sebemenší ostravský zádrhel Karel Tejkal.

„Velký bonus je, že se z hotelu do haly chodí pěšky. Hráči někdy na turnajích zažívají čekání na auta, zvlášť při teplotách kolem nuly je to velmi nepříjemné. Tady si vezmou zimní bundu a pokud nemají masáž nebo sprchu, jsou za dvě minuty na pokoji,“ dodává mluvčí českého týmu.

V pondělí na prvních trénincích se představila zatím jen polovina týmu. Trénovaly Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, obě jsou v žebříčku WTA na svém vrcholu. Karolína Plíšková je světová trojka, Barbora Strýcová sedmnáctka, v lednu byla ještě o jednu příčku výš.

„Slyšela jsem, že bude vyprodáno. Hrát zase doma po dlouhé době je hrozně fajn, těším se na to. Mám ráda, když nám diváci fandí a dělají dobrou atmosféru,“ spoléhá na tradiční ostravskou podporu Strýcová.

Ostrava je oblíbeným útočištěm, ale finálové duely Fed Cupu či Davis Cupu se v Ostravě konat nemohou.

„Bohužel to nejde, protože jsou podmínky, které stanovuje Mezinárodní tenisové federace. Kapacita arény by měla být 10 tisíc diváků a to se sem nikdy nevejde, i když je aréna vždycky vyprodaná. Na nadcházející utkání se prodalo 6000 lístků měsíc předem,“ vysvětluje Karel Tejkal.

Ostravané a obyvatelé z okolí se mohou těšit na víkendový zápas se Španělskem a především českou čtveřici Plíšková, Strýcová, Šafářová a Siniaková, oporou Španělek bude světová sedmička Garbiňe Muguruzaová.

autoři: vman , ddp
Spustit audio