Tenistka Kvitová má teď lepší období sezóny zřejmě i díky vztahu se Štěpánkem

20. říjen 2013

Osm nejlepších tenistek světa bude bojovat o titul na Turnaji mistryň v Istanbulu a už potřetí za sebou je u toho také Petra Kvitová. Česká jednička přitom dlouho nezažívala zrovna povedenou sezonu, trápily ji zdravotní problémy i výkonnostní výkyvy.

Ale v posledních měsících se začíná všechno obracet k lepšímu. A dost pravděpodobně i díky změnám v osobním životě.
První film, na který šli Petra Kvitová a Radek Štěpánek poprvé spolu do kina, se prý jmenoval "Podfukáři", ale za posledními úspěchy dvou českých tenistů rozhodně žádné švindly nejsou.

Oba už o svém vztahu veřejně mluví, oba chtějí vyhrávat, vzájemně se podporují a jeden druhého i táhnou příklady, jak říká Radek Štěpánek. On sám se výrazně podílel na postupu daviscupového týmu do finále, a skvěle mu vyšly i následující challangery v Evropě. Petře Kvitové se zase nad očekávání dařilo v Asii a hlavně v Tokiu, odkud si přivezla svůj druhý turnajový titul sezony.

„Teď je to na začátku, kdy je všechno hezký. Jak říkal Radek, je to o tom, že se podporujeme a sledujeme. Možná se navzájem i motivujeme, ale rozhodně nejsme žádní rivalové.“ myslí si Petra Kvitová.

Ostatně o nějaké rivalitě těžko může být v tomto vztahu řeč, vždyť Radek Štěpánek sám sebe dobrovolně "ošidil" na úkor své přítelkyně. To když ji přivedl k vyhlášenému kondičnímu kouči Marku Všetíčkovi, kterého měl předtím jen pro sebe.

„Přeci jenom kdyby řekl, že ne, tak hledám jiného kondičního trenéra. Vážím si toho a jsem ráda, že mi chtěl pomoct. Ale do přípravy nebo tenisu mi nemluví,“ říká Petra Kvitová, které v tomto směru už několik let pomáhá herní kouč David Kotyza.

Ale pokud jde o fyzickou přípravu, tu budou mít s Radkem Štěpánkem poměrně dlouhou dobu společnou. Po konci aktuální sezony budou oba pár týdnů na Floridě, pak se zřejmě rovnou přesunou do australského Perthu na Hopmanův pohár smíšených družstev.

„Přišel s tím David Kotyza, jestli se nechci zeptat Radka, jestli by si to nezahrál. Že se to dá spojit jako příprava. Jsou tam 3 garantované zápasy, prostředí je výborné, nově se hraje venku. Tak jsem se zeptala a řekl, že ano.“

„Podle mě to může být dobrá příprava. První zápas hrajeme 29. prosince, takže už 24. prosince bychom tam měli být,“ plánuje Petra Kvitová, která tak zřejmě vůbec poprvé v životě stráví Štědrý den mimo domov. „Snad to naši zvládnou,“ směje se.

autoři: jpa , mch
Spustit audio