Tenisté pojedou na semifinále Davis Cupu do Francie v nejsilnější sestavě

2. září 2014

K semifinálovému souboji Davisova poháru do Francie zamíří český výběr v nejsilnějším složení. V nominaci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila nechybí ani sedmý hráč světa Tomáš Berdych, jehož doplní Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý. Hrát se bude v Paříži na antuce centrkurtu v areálu Roland Garros od 12. do 14. září.

Největší hvězdou týmu je Berdych, který sice nehrál v dubnovém semifinále na půdě Japonska, ale hned o měsíc později se nechal slyšet, že ve Francii chybět nebude.

Berdych má společně se Štěpánkem (39. hráč žebříčku ATP) hlavní podíl na úspěšném tažení tenistů v Davis Cupu v posledních letech. V roce 2009 se český výběr probojoval do finále, o tři roky později dokonce „salátovou mísu“ získal a v minulém roce triumf zopakoval.

Čtěte také

Ani Francouzi neponechali nic náhodě a proti Česku nastoupí v plné síle. Kapitán Arnaud Clément nominoval světovou desítku Jo-Wilfrieda Tsongu, Richarda Gasqueta (14.), Gaëla Monfilse (24.) a Juliena Benneteaua (28.). Náhradníkem je Gilles Simon (31.).

„Francouzské hráče jsem viděl všechny, mají formu a jde z nich strach. Davis Cup je ale jiná soutěž, navíc se teď dva měsíce nehrálo na antuce,“ dodal Navrátil.

Ve čtvrtek je na pořadu los pořadí zápasů. Páteční dvouhry začnou v 10.30, sobotní čtyřhra je na programu od 14.00 a v neděli se bude hrát od 10.30.

autoři: mch , Petr Hašek
Spustit audio